Göra paj dagen före?
Vi ska ha många gäster på Lördag. Vi ska bjuda på paj. Kan jag göra pajen dagen före och värma upp den på Lördagen?
Vi ska ha många gäster på Lördag. Vi ska bjuda på paj. Kan jag göra pajen dagen före och värma upp den på Lördagen?
Japp, det går jättebra! Jag tycker ofta att pajer blir godare dagen efter, så det är bara fördelaktigt att göra så.
Kom bara ihåg att lägga folie över när du värmer upp den i ugnen så att den inte får för mycket färg!
Och det kan ta en bra stund innan den är varm helt igenom.
Javisst!
Den blir bara godare av det tycker jag.
Du kan ju göra pajdegen och trycka ut den, och låta den stå i kylen, och förgärdda den samma dag annars.
Det tror jag blir godast,
Du kan grädda den dagen innan med, men om du ska värma upp bara degen så finns det risk att det blir torrt. Gör hela pajen färdig dagen innan, för det tycker jag blir lika gott när man värmer upp den.