Vi ska flyga med äggallergisk son
Hej!
Vi ska flyga till USA i sommar med vår son som då är 1,5 år och allergisk mot ägg (och ev. mjölk, det verkar ha vuxit bort).
Har ringt SAS och frågat hur det här med allergimat funkar, och blev väldigt överraskad att de hade så dålig koll. De sa att man får bara ta med grötpulver samt 1,5 dl annan mat pga restriktionerna. Och att har man läkarintyg så får man "väl" ta med annan mat också. Och att vi skulle kryssa i att vi ville ha barnmat när vi gör bokningen, men fick inget svar på om denna barnmat var ägg- och mjölkfri.
Men hallå, allergier hos barn är ju supervanliga!!! Det måste ju finnas rutiner för det här, eller?
Vill gärna ha tips och råd på hur ni andra har gjort!
(Och en bonusfråga för den som orkar, hur rädd behöver man vara för att äta på restauranger egentligen- om man säger att man måste ha äggfritt kan man lita på att det inte finns spår då? Fattar ju att det är olika från restaurang till restaurang, undrar mer hur ni har TÄNKT på resor, om ni råkat ut för något särskilt, vad vi ska tänka på etc.)