• avilo

    Om man bakar bröd själv fritt från laktos, vilken mjölkprodukt ska man köpa då?

    Så brödet blir godast?

  • Svar på tråden Om man bakar bröd själv fritt från laktos, vilken mjölkprodukt ska man köpa då?
  • Fru Kwasthilda

    Man behöver inte ha mjölkprodukter i bröd, det har jag aldrig. Bara mjöl, lite frön, olja, jäst, salt, en nypa socker och vatten.

  • avilo
    Fru Kwasthilda skrev 2011-03-08 12:39:06 följande:
    Man behöver inte ha mjölkprodukter i bröd, det har jag aldrig. Bara mjöl, lite frön, olja, jäst, salt, en nypa socker och vatten.
    Tack för ditt svar!

    Det receptet jag har är hälften vatten och hälften mjölk
    och det var någon som sa att man kunde ha laktosfri grädde och späda det istället för
    laktosfri mjölk.

    Någon som har provat?
  • mer grubbel
    avilo skrev 2011-03-08 12:43:01 följande:
    Tack för ditt svar!

    Det receptet jag har är hälften vatten och hälften mjölk
    och det var någon som sa att man kunde ha laktosfri grädde och späda det istället för
    laktosfri mjölk.

    Någon som har provat?
    det går väl bra med laktosfri mjölk också. Soja-havre- eller rismjölk funkar alltid i mina bak.
  • Skogsmamman

    havredryck ger god smak tycker jag. brukar dricka den istället för mjölk för det är nyttigt och gott =)

  • LillaFlingan

    varför krångla? är väl bara att ta laktosfri mjölk??

    förstår inte hur du menar ts.......
    följ receptet men byt ut mjölken till laktosfri bara... inga konstigheter liksom :)

  • vittra

    Nej jag håller med lillaflingan, varför krångla?? Det är väl bara att ta laktosfri mjölk helt enkelt.. ? Varför byta ut till grädde och blanda ut den?!

    Fast den lilla mjölk som nu är i bröd brukar gå bra även för laktosintoleranta så vi använder alltid bara vanlig mjölk i bröd om det ska vara mjölk i, trots att sambon liksom svärfar är laktosintoleranta.

Svar på tråden Om man bakar bröd själv fritt från laktos, vilken mjölkprodukt ska man köpa då?