MissUnderstood skrev 2011-03-25 19:24:12 följande:
Ja det går att göra i stort sett likadant med både nöt och fläsk. Jag tycker nästan fläskkött blir godare och ännu mörare än nöt!
Fläsk och nöt blir mört på helt skillda sätt.
Dock blir dom bägge goda.
Ska man göra nöt grytor, så ska man hoppa det dom säljer som grytbitar.
Vill man då en super god gryta, så är det högrev som är köttet man ska ha.
Kostar från 50-90:-/kg.
Har en del fett och senor, dessa styckar man bort.
Men man steker och kokar med hela grytan.
När man märker köttet börjar släppa, så plockar man upp fett/senor delarna och sen plockar bort köttet på dessa bitar.
Mustigheten som man får av högrev, går inte få med vanliga grytbitar som de försöker pracka på oss.
Finns par styckningsbitar som har samma egenskaper, men högrev är den vanligaste.