• Agnes81

    Ägg utomlands

    Någon som vet om risken för till exempel salmonella är högre utomlands om äter ägg?

    Är i Indien gravid och äter en hel del ägg.. inte rått så klart, utan kokt eller stekt. Gör tillagningen någon skillnad vid ev. bakterie?

    Ska höra med min doktor också, men här viftar alla läkare undan all eventuell oro generellt sett.. totala motsatsen till svenskt säkerhetstänkande.. barn har inte ens säkerhetsbälte när de åker bil..

  • Svar på tråden Ägg utomlands
  • Pia och Elna

    Genomkokt eller stekt med hård gula är ingen fara. Ja det är vanligare med salmonella utomlands just Indien vet jag inte men tänk även på att skalen kan vara "smittade" så de förvaras åtskiljt.

  • Agnes81
    Pia och Elna skrev 2011-03-25 07:17:44 följande:
    Genomkokt eller stekt med hård gula är ingen fara. Ja det är vanligare med salmonella utomlands just Indien vet jag inte men tänk även på att skalen kan vara "smittade" så de förvaras åtskiljt.
    Tack så mycket för det informativa svaret! Glad
  • evaoregon

    Här i USA kollas inte äggen för salmonella som i Sverige så man bör inte äta råa ägg, men så länge de är tillagade så är det ingen fara.

Svar på tråden Ägg utomlands