"Lyxig" Piratsoppa
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 st morötter
3 st skalade potatisar
1 msk smör
8 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
1 st skaldjursbuljongtärning
2 tsk ingefära
2 msk vetemjöl
1 burk (400g) kokosmjölk
2 tsk havssalt
1 krm peppar
Skal och saft från en lime
200 gram skinnfri laxfilé
200 gram skinnfri torskfilé
1 msk ananasjuice
1 msk honung
Gör såhär:
Skär fisken i tärningar.
Blanda limesaft, honung, ananasjuice, peppar och 1 tsk salt i en påse. Lägg i fiskbitarna.
Hacka lök och vitlök och tärna morötterna och potatisen. Fräs med smör i en kastrull.
Tillsätt vatten och buljongtärningarna.
Låt sjuda i ca 10 minuter.
Blanda mjölet med lite av kokosmjölken och blanda i.
Tillsätt limeskal, ingefära och resten av kokosmjölken.
Låt soppan sjuda i ett par minuter. Smaka av.
Stek fisken med smör i en stekpanna tills den fått färg. Lägg sedan ner den försiktigt i soppan och servera genast.
Krämig champinjonsoppa med smak av kantarell och cognac
450 gram champinjoner
1 st gul lök
5 dl vatten
1 st svampbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
2 dl Crème Fraiche Kantarell & Cognac från Milko
smör
salt och peppar
Gör såhär:
Hacka svampen och löken fint och fräs några minuter med smör i en stor kastrull.
Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och crème fraichen.
Låt koka i 10-15 minuter och mixa sedan med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.
Kan även tipsa om sopprecept.se