Fodra tårtan innan sugarpaste
Vad ska jag ha precis innanför sugarpasten? På och runt om tårtan?
Vad ska jag ha precis innanför sugarpasten? På och runt om tårtan?
Grädde eller smörkräm.
Beroende på märke på sugarpasten skall den även fodras (penslas eller kavlas ut på/ ) med smaklös olja. Fast använder du Ballinas sugarpaste behöver du inte fodra.
Det ska absolut inte komma sylt på pastan. Därför en lager med något "fett"
Fast vad jag läst så ska man inte fodra med grädde Den kan göra att sugerpasten löser upp sig pga att den är fuktig. Smörkräm eller pensla med smält, avsvalnat smör är vad jag lärt mig.
Det går jättebra att fodra med grädde det gäller bara att man penslar insidanpå SP:n eller maripanen med neutral olja eller smält avsvalnat smör som skapar en barriär mellan grädden och pastan.
Jag spacklar oftast mina tårtor med grädde och har inte varit med om att pastan har börjat svettas och smälta. Men så är jag noga med att fodra insidan med olja.