• Tazzme

    Wienerschnitzel med mos. Vilken sås?

    Jag tänkte laga wienerschnitzel med mos till mat ikväll. Jag har aldrig gjort det förr, så nu vet jag inte riktigt vilken slags sås jag ska göra till. Visst har jag ätit det massvis med gånger, men nu kan jag inte för mitt liv komma på vilken slags sås (om någon) som serverats till.

    Vanligen brukar man väl förstås äta wienrschnitzel med stekt potatis och ärter. Men jag är på humör för mos ikväll Glad

    Så, vad kan ni rekommendera för sås?

    Brunsås, gräddsås....?

  • Svar på tråden Wienerschnitzel med mos. Vilken sås?
  • anju79

    Brunsås, svampsås eller bara ett kryddsmör då du har mos.

  • Tazzme
    Joico skrev 2011-04-08 17:14:36 följande:
     tinyurl.com/3k7hrny 
    Oj, finns det nåt som heter Google!? Det har jag aldrig sett förr. Det är precis därför jag frågar här. Flört
  • Tazzme
    anju79 skrev 2011-04-08 17:23:31 följande:
    Brunsås, svampsås eller bara ett kryddsmör då du har mos.
    Mmmm... svampsås, det hade nog passat bra! Brunsås känns lite för "vanligt", men är säkert gott det också.
  • Messer Schmitt
    Såsen: 2 dl kalvfond 1 lök 1 dl öl kaprisspad salt och peppar

    Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar.

    Anders Leven  
      
Svar på tråden Wienerschnitzel med mos. Vilken sås?