• SötaSarah

    Färdig pajdeg?

    Tips på vad som kan användas som pajdeg om man inte har ork/tid att göra det själv? Kanske finns färdiga då ngt speciellt märke som är bra? Vill ju att det ska bli riktigt gott ändå! :)

    Det är då till matpajer...


  • Svar på tråden Färdig pajdeg?
  • Cia o krabaten

    Det finns tex Maizenas påsmix. Där tillsätter man bara vatten och knådar ihop och sen i form och på med fyllning.
    Men tveksamt om det är så mycket lättare än att blanda lite mjöl och smör och vatten själv...
    Fördelen är att den inte behöver kylas eller förgräddas.

    Annars borde det funka att ta ngn färdig pizzabotten och lägga ut i formen? 

  • En Åsa

    Jag brukar ta färdig smördeg, bara att trycka ut i pajformen.

  • SötaSarah
    Cia o krabaten skrev 2011-04-09 12:06:53 följande:
    Det finns tex Maizenas påsmix. Där tillsätter man bara vatten och knådar ihop och sen i form och på med fyllning.
    Men tveksamt om det är så mycket lättare än att blanda lite mjöl och smör och vatten själv...
    Fördelen är att den inte behöver kylas eller förgräddas.

    Annars borde det funka att ta ngn färdig pizzabotten och lägga ut i formen? 
    Känns som man kan göra själv då ja :D Är väl mest att jag är för lat och höggravid och inte har så mkt tid ikväll :P Så tänkte nån sån färdig man bara lägger på typ..
  • Cia o krabaten
    SötaSarah skrev 2011-04-09 12:44:53 följande:
    Känns som man kan göra själv då ja :D Är väl mest att jag är för lat och höggravid och inte har så mkt tid ikväll :P Så tänkte nån sån färdig man bara lägger på typ..
    I så fall skulle jag säga Pizzadeg som ju finns på rulle i affären.
    Smördeg funkar nog också, men det känns som om den skivar sig mer och blir frasigare liksom. 
  • En Åsa
    SötaSarah skrev 2011-04-09 12:45:06 följande:
    Okej smördeg funkar bra alltså?
    Absolut!
  • Carrrie
    En Åsa skrev 2011-04-09 12:47:53 följande:
    Absolut!
    En sak som jag funderat på, ska man förgrädda skalet då?
  • En Åsa
    Carrrie skrev 2011-04-09 12:49:44 följande:
    En sak som jag funderat på, ska man förgrädda skalet då?
    Ja, det gjorde jag iaf.
  • levandecharader

    Jag har inte lagat med den själv men jag har blivit bjuden på paj gjord på den. De pajerna smakade gott

  • carnitas01
    En Åsa skrev 2011-04-09 12:25:17 följande:
    Jag brukar ta färdig smördeg, bara att trycka ut i pajformen.
    Det blir inte alls samma som pajdeg, men visst det funkar.
    SötaSarah skrev 2011-04-09 12:45:06 följande:
    Okej smördeg funkar bra alltså?
    Ja, men du får ju en annan karaktär på botten än vad du skulle få med pajdeg.
  • En Åsa
    carnitas01 skrev 2011-04-10 10:58:07 följande:
    Det blir inte alls samma som pajdeg, men visst det funkar.
    SötaSarah skrev 2011-04-09 12:45:06 följande:
    Okej smördeg funkar bra alltså?
    Ja, men du får ju en annan karaktär på botten än vad du skulle få med pajdeg.
    Klart att det inte blir som pajdeg, det blir som smördeg.
  • carnitas01
    En Åsa skrev 2011-04-10 20:29:33 följande:
    Klart att det inte blir som pajdeg, det blir som smördeg.
    Intresseklubben noterar!!
    Sen när du kommit ur din dimma, så ser du att det är PAJDEG som är grejen och inte smördeg.
Svar på tråden Färdig pajdeg?