kycklingfilee inlindad i bacon??
en liten fråga..man lindar bara bacon runt och sedan in i ugnen??.. försteker man kycklingen först lite eller (kycklingfilee) bara rått in i ugnen?? hur många grader och hur lång tid tar det ca
en liten fråga..man lindar bara bacon runt och sedan in i ugnen??.. försteker man kycklingen först lite eller (kycklingfilee) bara rått in i ugnen?? hur många grader och hur lång tid tar det ca
Fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon
Antal portioner: 6
Tillagningstid: 45 min
6 kycklingfiléer
1 pkt bacon (140 g)
FYLLNING
20 marinerade soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 200 grader.
Banka ut kycklingfiléerna till platta skivor.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
Mixa till en grov konsistens.
Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket.
Linda baconskivor runt dem.
Bryn dem runt om tills de fått färg.
Lägg dem sedan i en ugnssäker form (hit kan de förberedas).
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Gör sås på överbliven fyllning, matlagningsgrädde och buljongtärning.
Servera med pasta.
Jag brukar steka i pannan tills baconet ser klart ut, sen in i ugn, 200 grader. Skär i den för att se om den är klar. Men man kan väl stoppa dom rätt in i ugn om man vill, men vänd gärna på dom, annars blir baconet lite "sladdrigt" på undersidan av fileén.
tackar..det här ska jag testa