• solstrålen1

    kycklingfilee inlindad i bacon??

    en liten fråga..man lindar bara bacon runt och sedan in i ugnen??.. försteker man kycklingen först lite eller (kycklingfilee) bara rått in i ugnen?? hur många grader och hur lång tid tar det ca

  • Svar på tråden kycklingfilee inlindad i bacon??
  • Sannas Mamma

    Fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon
    Antal portioner: 6
    Tillagningstid: 45 min

    6 kycklingfiléer
    1 pkt bacon (140 g)

    FYLLNING
    20 marinerade soltorkade tomater
    1 kruka färsk basilika
    2 msk olivolja
    1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Banka ut kycklingfiléerna till platta skivor.
    Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
    Mixa till en grov konsistens.
    Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket.
    Linda baconskivor runt dem.
    Bryn dem runt om tills de fått färg.
    Lägg dem sedan i en ugnssäker form (hit kan de förberedas).
    Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    Gör sås på överbliven fyllning, matlagningsgrädde och buljongtärning.
    Servera med pasta.

  • critan

    Jag brukar steka i pannan tills baconet ser klart ut, sen in i ugn, 200 grader. Skär i den för att se om den är klar. Men man kan väl stoppa dom rätt in i ugn om man vill, men vänd gärna på dom, annars blir baconet lite "sladdrigt" på undersidan av fileén.

  • solstrålen1

    tackar..det här ska jag testa

Svar på tråden kycklingfilee inlindad i bacon??