Vi käkade Champinjon Crepes igår ^^
Pannkaks smet
italiensk salladskrydda
peppar
margarin
mjöl
mjölk
soja
burk champinjoner
ost
Gör vanlig pannkaks smet men med lite peppar och italiensk salladskrydda i.
stek dom dagen innan eller mitt på dagen eller när som helst innan egentligen bara dom hinner kallna innan
Smält ca 50g margarin i en ganska stor kastrull, när det smält helt så har du i ca. 3-4 rejäla matskedar mjöl, vispa tills mjölet och margarinet är en slät smet (ser ganska konstigt ut!) häll på ca. 4dl mjölk
och koka upp allt, häll i peppar, italiensk salladskrydda, och lite andra kryddor
ha i en burk med champinjoner med spad och allt, och lite soja.
Rör om hela tiden! lätt att det fastnar i botten så rör om hela tiden, om det blir för tjockt eller klumpar så har man i lite mer mjölk och vispar i botten.
Om det blir för tunnt så kan man göra lite topp redning och ha i
(mjöl som man vispar ut i lite vatten så det blir slätt.)
det tjocknar ganska mycket när det kallnar annars.
När allt är lagom kallt så tar man en pannkaka, häller på lite champinjonsås på halva och sen rullar man ihop den och lägger i en ugnsform (behövs oftast inge fett i formen om det är teflon eller om man har i lite fett i pannkaks smeten)
kan man hälla på resten av såsen om man vill och sen lite ost om man vill.
Grädda 10min och sen ät!
Servera gärna med en vanlig sallad (gurka, tomat, paprika, isbergssallad)
Pannkakorna är det som tar tid, men går att förbereda långt innan
såsen tar inte alls lång tid
Lycka till ^^