• sandrajostein

    Recept på coleslaw!

    Jag undrar om någon har nåt bra recept på Coleslaw. Jag är så sugen på det nu

  • Svar på tråden Recept på coleslaw!
  • Linda1976

    vitkål, morot och rödlök finstrimlat.

    En röra på majjo, cf, vitvinsvinäger, svartpeppar, lite salt samt dijonsenap.

    Blanda. Klart! 


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Dimitra
    Linda1976 skrev 2011-04-16 18:59:51 följande:
    vitkål, morot och rödlök finstrimlat.

    En röra på majjo, cf, vitvinsvinäger, svartpeppar, lite salt samt dijonsenap.

    Blanda. Klart! 
    Ja, och lite rivet äpple. Smarrrigt.
    The Dimitra universe.
  • trollkarl

    vitkål, morot, rödlök, äpple rivet, kläm ur överflödig vätska.
    turkisk/grekisk yogurt o majo, salt, peppar, vitlök.

    den körde vi på bistron när jag jobba på krogen..

  • Linda1976
    trollkarl skrev 2011-04-16 19:01:16 följande:
    vitkål, morot, rödlök, äpple rivet, kläm ur överflödig vätska.
    turkisk/grekisk yogurt o majo, salt, peppar, vitlök.

    den körde vi på bistron när jag jobba på krogen..
    Men nån syra måste du väl ha i.

    Personligen hoppar jag över äpple. Frukt i mat är förbjudet i min bok. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • trollkarl
    Linda1976 skrev 2011-04-16 19:02:07 följande:
    Men nån syra måste du väl ha i.

    Personligen hoppar jag över äpple. Frukt i mat är förbjudet i min bok. 
    syran via äpplet samt att man styr den genom majon då man gör den själv..
  • Linda1976
    trollkarl skrev 2011-04-16 19:02:51 följande:
    syran via äpplet samt att man styr den genom majon då man gör den själv..
    Jag är skeptisk. Jag har i en rejäl slurk av vitvinsvinäger.

    Och jag har aldrig lyckats få till en tjock majo. WHY?? Den blir bara lös och skummig. Har testat många recept... Men jag vill ha den så tjock som Findus i burk... 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • trollkarl
    Linda1976 skrev 2011-04-16 19:06:15 följande:
    Jag är skeptisk. Jag har i en rejäl slurk av vitvinsvinäger.

    Och jag har aldrig lyckats få till en tjock majo. WHY?? Den blir bara lös och skummig. Har testat många recept... Men jag vill ha den så tjock som Findus i burk... 
    har du stavmixer?
  • Linda1976
    trollkarl skrev 2011-04-16 19:09:55 följande:
    har du stavmixer?
    Yepp.

    Men det bli fan inte bra ändå. Den blir för lös. Följde EXAKT receptet från Australian Masterchef, när George gjorde den blev den vit, fin och tjock. När jag gjorde blev den skummig och fadd. Urk. 
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • trollkarl
    Linda1976 skrev 2011-04-16 19:13:03 följande:
    Yepp.

    Men det bli fan inte bra ändå. Den blir för lös. Följde EXAKT receptet från Australian Masterchef, när George gjorde den blev den vit, fin och tjock. När jag gjorde blev den skummig och fadd. Urk. 
    1 tsk senap, 1 äggula, en liten skvätt vinäger av valfri sort (vi körde med äppelcider) 0.5 olja.
    tänk på att ha samma temp på allt.
    i med allt i en hög burk. ner med mixern, starta o kör rakt upp.
  • Linda1976

    0,5 dl olja?

    Hm, ja - jag kanske får ge det en chans till då... 


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • trollkarl
    Linda1976 skrev 2011-04-16 19:16:43 följande:
    0,5 dl olja?

    Hm, ja - jag kanske får ge det en chans till då... 
    ja att börja med, sen märker du o kan tillföra mer när du har fått den mättad..
    kan även fylla på vinäger om du vill ha mer etc när den är mättad. salta o peppra lite försiktigt. sen kan du smaksätta med vitlök, eller dill, citron eller va du nu ska ha den till =)
  • Erien

    Angående majonäs:
    När du vispar den tillsätter du oljan lite i taget eller i en tunn stråle, som med bea. Mät inte upp oljan utan häll på tills du har den konsistens du vill ha. Det är oljan som gör såsen fast. Alltså - är majon lös - på med mer olja.

    Angående coleslaw:
    Det är kul med variation. Vissa saker är ju fixa som kålen, men syran och sötman kan man ju variera, tex med äpple som någon sa eller med citron och skivad ananas. Gillar man inte vitvinsvinäger eller citron fungerar ättika också bra. Andra alternativ kan ju vara att ha chilli- eller cayenpeppar i, vitlök eller rödlök efter smak. Strimlad röd sallad ger fin färgvariation om man vill.

  • trollkarl
    Erien skrev 2011-04-16 22:51:38 följande:
    Angående majonäs:
    När du vispar den tillsätter du oljan lite i taget eller i en tunn stråle, som med bea. Mät inte upp oljan utan häll på tills du har den konsistens du vill ha. Det är oljan som gör såsen fast. Alltså - är majon lös - på med mer olja.

    Angående coleslaw:
    Det är kul med variation. Vissa saker är ju fixa som kålen, men syran och sötman kan man ju variera, tex med äpple som någon sa eller med citron och skivad ananas. Gillar man inte vitvinsvinäger eller citron fungerar ättika också bra. Andra alternativ kan ju vara att ha chilli- eller cayenpeppar i, vitlök eller rödlök efter smak. Strimlad röd sallad ger fin färgvariation om man vill.
    all olja på en gång tillsammans med senapen o vinägern.
    i med stavmixern i botten o full gas.
Svar på tråden Recept på coleslaw!