• Lisch

    frusen lamm-stek.hur länge ska den tina?

    Hej. Jag ska grilla en lammstek på lördag.. Jag har  frysit ner en stek och hur länge ska den vara framme innan den är tinad och hur länge FÅR den ligga framme utan att den blir dålig.


    Vill ju inte att  mina gäster ska bli sjuka.

    mvh...S

  • Svar på tråden frusen lamm-stek.hur länge ska den tina?
  • jeeri74

    Långsam upptining i kylskåp brukar vara bäst, och då får du nog ta fram den dagen innan.
    Annars brukar det inte vara någon fara om man lägger in den i kyl när den är upptinad. Hur lång tid det tar vågar jag däremot inte gissa...

  • trollkarl

    Som tidigare skrev. Långsam upptining.

    Sen tillaga i ugn på låg temp (150) till 58 grader innertemp o låt den vila till 62.

  • skorpionen80
    trollkarl skrev 2011-04-18 14:51:32 följande:
    Som tidigare skrev. Långsam upptining.

    Sen tillaga i ugn på låg temp (150) till 58 grader innertemp o låt den vila till 62.
    Menar du att hon ska tillaga den innan hon grillar den? Låter ju lite konstigt i mina öron...
  • trollkarl

    @ skorp

    Missa det..

    Men hur som så kokar man ju revbenen innan du grillar som med mycket annat

Svar på tråden frusen lamm-stek.hur länge ska den tina?