• Anonym (Behöver prata)

    Bra psykolog i Stockholm för sorgbearbetning?

    Hej,

    Jag förlorade min mamma tidigt i livet och har tyvärr även förlorat andra närstående familjemedlemmar alldeles alldeles för tidigt. Jag känner att jag behöver hjälp med att lämna detta bakom mig då det påverkar mina nuvarande relationer negativt  Är det någon därute som kan tipsa om en bra psykolog eller en klinik dit jag kan vända mig?

    Tack! 

  • Svar på tråden Bra psykolog i Stockholm för sorgbearbetning?
  • Lina 444

    Jag rekommenderar www.psykolog.nu. Jag har fått mycket bra hjälp för liknande bekymmer. KBT (kognitiv beteendeterapi) och du träffar alltid en leg. psykolog, vilket har en stor betydelse. 

    Kram, 
    Lina 

  • Lisb1

    Jag var varit några gånger på Sorgmottagningen på karlbergsvägen.  http://www.sorgmottagningen.se/ 

    Kan väl inte påstå att det var så väldigt givande, han som jag gick hos satt mest och lyssnade och nickade. Inget aktivt, effektivt stöd. Men visst är det väl nyttigt att prata om det. särskilt eftersom jag under den tiden inte hade någon alls att prata med.

    Om de anser att du kan få komma till dom så är det kostnadsfritt och du får 4-5 besök om jag minns rätt.

  • Springlady

    Jag kan varmt rekommendera Tess Elfström på www.sorgEterapi.se 


    (med ett "e" efter sorg).


    Psykoterapeuten Tess har själv mist en närstående som barn, har specialiserat sig inom sorgeterapi och har erfarenhet av patienter som behöver hjälp i sin sorg.


    Mottagningen är vid Karlaplan i Stockholm men Skype fungerade lika bra för mig med. 


    Möten är verkligen värda varje krona. Det här är ingen psykolog dit man ringer via en app i mobilen och bara får prata 20 minuter i taget, något som inte passade mig alls när jag behövde prata med någon regelbundet och längre. Man har två 2 inledande samtal med terapeuten och sen fortsätter terapin. Seriöst och riktigt bra, tycker jag. För mig tog det cirka ett år innan jag vågade sörja, men det verkar aldrig för sent. Med bra terapeut blir det så himla mycket lättare. 


    Tess Elfström har också startat Sorgegrupper där du kan träffa andra i sorg, så kika gärna på hennes sida.

Svar på tråden Bra psykolog i Stockholm för sorgbearbetning?