rasajj skrev 2011-05-03 05:33:16 följande:
Det godaste (och lattaste) brodet jag gjort ar helt klart detta:
247lowcarbdiner.blogspot.com/2011/03/mr-peanu...
Recept oversatt till svenska:
230g jordnotssmor (eller annat notsmor- mandelsmor blir jattegott)
3 agg. (det smakar INTE agg. )
halv tsk bikarbonat
1 msk attika
halv tsk salt.
ev. lite sotningsmedel, men det behovs egentligen inte.
Blanda notsmoret med aggen till en slat smet, jag anvander stavmixer. Blanda i bikarbonaten och saltet och nar bikarbonaten ar irord kan du rora i attikan. (attika och bikarbonat bildar en kemisk reaktion so gor att smeten 'jaser')
Hall ut smeten i val smord brodform. Gradda i 175 grader i 30-40 minuter eller tills kniv ar ren efter att du stuckit den i mitten av brodet.
valt ut pa galler och lat svalna innan du skar upp i skivor. Jag far ut ca. 17 skivor av en limpa med runt tva g. kolisar per skiva.
Brodet paminner lite om skogaholmslimpa.. Tycker jag. otroligt gott! jag skivar hela limpan och fryser in, tar ut de skivor jag ska ata och tinar dem. Sa blir det inte daligt eller moglar.
Lycka till.
tack! ska testa =)