• Mistoffelees

    Äggost, hur gör man?

    Hur gör man äggost, är det svårt och krångligt, har för mig att det skall rinna av i något speciellt filter och det har jag inte, inte heller en äggostform.

  • Svar på tråden Äggost, hur gör man?
  • Mumsen

    Ingrids äggost

    5 l fullmjölk
    ½ l filmjölk
    10 ägg
    1½-2 dl socker

    Värm mjölken på mellanstark värme under omrörning. Vispa ägg och fil och rör ner när mjölken börjar bli varm. Om det skär sig dåligt kan man ta i litet ättika. Massan får inte koka för då blir den hård. När det ystar sig rejält, tag kastrullen från värmen och ställ i kallt vatten, till exempel i diskhon. Låt stå i 10 minuter innan du fyller i formen. Kläd helst formen med gasväv. Samla upp ostmassan med hålslev. Sockra mellan lagren. Låt rinna av över natten.

  • tutim

    Vad är äggost för något..alltså jag förstår ju vad det är men hur käkar man det? Som typ efterrätt eller nåt? Varmt eller kallt? *nyfiken*

  • Sabirah

    oooh äggost e så gott!!! min mormor gör det allra godaste :D fast den e mkt svår, har inte receptet sorry

Svar på tråden Äggost, hur gör man?