Rockringen skrev 2011-05-04 09:19:03 följande:
Vilka maträtter eller såser brukar ni krydda med de här kryddorna Allround, grillkrydda, körvel, basilika, citronpeppar, dragon, paprika, grönpeppar, timjan. De är kryddor som jag har köpt, som nästan inte alls blir använda. Söker efter recept så jag ska få använda upp kryddorna. Söker efter recept som inte innehåller så många ingredienser.
Allround och grillkrydda använder jag aldrig, inte heller körvel.
Basilika använder jag exempelvis i köttfärssås eller när jag gör tomatsås till pizza.
Citronpeppar går åt massor här hemma. Den kan man använda på fisk, eller litegrann i en romsås. Själv brukar jag göra hårdbrödmackor med gravad lax och citronpeppar - MUMS!
Dragon använder jag när jag gör bearnaisesås, eller när jag gör vitvinssås till fisk.
Timjan använder jag också massor. Det är till exempel gott i köttfärsrätter eller i köttgrytor. Funkar i chili con carne, boeuf bourgogne, köttfärssås, när man gör tjälknöl, köttfärsbiffar, mm.