• Koffie

    Bra recept på filmjölksbröd, någon?

    Jag älskar filmjölksbröd (de där små mörka med mycket sirap i), men har inget bra recept. Är det någon som vill dela med sig?

    Det finns väl lite olika versioner också, vissa bakar med hjorthornssalt, tror jag - men jag har också ätit med jäst i.

  • Svar på tråden Bra recept på filmjölksbröd, någon?
  • Fyrbarnsmorsa

    Har ett recept på fillimpa som man gör i långpanna som är supergott,är det det du menar?

  • Koffie
    Fyrbarnsmorsa skrev 2011-05-12 15:07:54 följande:
    Har ett recept på fillimpa som man gör i långpanna som är supergott,är det det du menar?
    ja, det skulle det mycket väl kunna vara Glad
  • Fyrbarnsmorsa
    Fil limpa i långpanna:
    1 kg mjöl(4 sädesslag el rågsikt)
    1 liter fil
    3,5 dl sirap
    2 tsk bakpulver
    4 tsk bikarbonat
    1 påse brödkryddor
    1 tsk salt
    Blanda allt väl (blir en ganska kletig hård deg)
    smörj långpanna,bred ut degen jämt i den.
    Grädda i 100 grader i 1 tim öka sen värmen till 150 grader i 45 min.
    Pensla med vatten och dela i lämpliga bitar.
    (Degen ser grå ut men det blir brunt bröd)
  • polaris

    Detta är fantastiskt gott!


    Gör så här:Blanda alla torra ingredienser noga. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.


     Smöra 2 st 1 ½ liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timma, 20 min. 


    5 dl vetemjöl
    3 dl grahamsmjöl
    4 dl rågsikt
    2,5 dl rågkross
    1 dl vetekli
    0,5 dl vetegroddar
    1 tsk salt
    4 tsk bikarbonat
    0,5 dl solroskärnor eller krossade hasselnötter
    (1 dl russin)
    1 liter filmjölk
    2 dl mörk sirap eller brödsirap

     Ugnstemperatur: 175º


     

Svar på tråden Bra recept på filmjölksbröd, någon?