Vad kan man göra på kalvfärs?
Har fått tag i lite kalvfärs. är det någon som har förslag på vad man kan laga som man måste ha kalvfärs till.
Wallenbergare är det ända jag kan komma på, vill ha mera förslag.
/Alce
Har fått tag i lite kalvfärs. är det någon som har förslag på vad man kan laga som man måste ha kalvfärs till.
Wallenbergare är det ända jag kan komma på, vill ha mera förslag.
/Alce
I princip allt du gör med annan färs. Hamburgare, köttbullar, köttfärslimpa, tacos... U name it, jag har frysen full med kalvkött o använder bara det. Ingen annan färs.
Ett bra trick är att bearbeta färsen lite mer, dvs kör hamburssmeten/köttbullsmeten med elvisp eller knåda rejält med händerna. Fettet i färsen binder då ihop o de faller ej isär lika lätt. Morbergs knep på Hamburgesas. Vi brukar fylla/blanda färsen med tex finhackade soltorkade tomater eller lite god ost i mitten, timjan, salt o kryddor, sen grilla!
Wallenbergare naturligtvis! Här är ett bra recept.
Typ köttbullar som man trär på spett i grillar, e gott med. Var lite modig med kryddorna bara... O överstek inget, till skillnad från grisfärs kan det ju vara lite "rare" eller saftigare.
Jojo, visst, men med lite mer försiktighet. Jag vill inte ha gris rare, men gärna lättstekt. sen beror det ju lite på vad man vet om kedjan, hur det har förvarats o länge samt ursprung.
Det gäller nog det mesta köttet, allra helst färser. Rått e gott men inte många vågar lättstekt... Trist, kött smakar såååå mycket mer då!