Tips till kakbuffé
Jag ska ha öppet hus på lördag och ska bjuda på kakbuffé på eftermiddagen och grillat på kvällen. Just nu är jag i full färd med att baka minivarianter av mina favoritkakor. Det jag har gjort än så länge är:
- muffins med citron, blåbär och valmofrön som ska toppas med glasyr och citroncest.
- muffins med vit choklad, hallon och valnötter som ska toppas med vit chokladkräm och färska hallon
- nöttoppar
- kokostoppar
- dammsugare
- choklad och apelsin cookies
- bullar med mandelfyllning
- kanelbullar
- Kung Oscar II tårta
Det blir en del sorter men alla kakor är i miniformat så att man ska kunna äta så många sorter som möjligt. Men det känns som om någonting saknas och att allt är lite för lika. Jag är inget stort fan av hårda kakor typ kolasnittar och har därför inte gjort något sådant, men det kanske skulle vara bra för texturvariationen på buffén? Kanske är smakerna i kakorna lite väl lika? Är det någon som har några tips på något mer? Det får gärna vara lättbakat 