
-
-
Svar på tråden Recept på tiramisu???
-
Kanske skulle skriva nåt oxå
Jaa är det nån som har receptet på tiramisu?? -
Hoppas det för jag vill oxå ha
-
Ingredienser
Receptet är lagom till en form på ca 18 x 20 cm och räcker till 6-8 personer
12 savoiardibiskvier
eller passande antal efter formens storlek
1,5 dl riktigt starkt kallt kaffe (helst Lavazza)
2 äggulor
2/3 dl strösocker
2msk likör, helst Amaretto,
eller Marsalavin
eller rivet skal av 1 citron + 1 apelsin
250 g Mascarpone
2 äggvitor
2 msk kakao
Vispa äggulor och socker pösigt.
Rör ner Mascarpone och likör.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner dom.
Doppa biskvierna i kaffet, bara halva kakorna så att ovansidan är torr. Täck botten av formen med biskvier och lägg på hälften av Mascarponesmeten.
Sikta över kakao.
Lägg på nästa lager av kaffedoppade biskvier, sedan resten av Mascarponesmeten.
Låt stå några timmar i kylskåp, helst över natten.
Sikta över kakao före serveringen.
Buon appetito!
-
Har ett gott tiraminsu-recept med vit choklad:
4-6 portioner (jag brukar servera i glas, t.ex. whiskyglas)
Savoyardikex el liknande, 2-3 kex/person
1 kopp starkt kaffe
2 äggulor
2 äggvitor
1/2 dl socker
250 g mascarpone
50-100 g vit choklad (ju mer, desto godare ...)
1-2 msk kakao
Lägg kexen i form/portionsglas. Häll kaffe över, så att de blir fuktiga. Skilj äggvitor och äggulor. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Vispa vitorna till skum i separat bunke. Blanda först mascarponen och äggulesmeten till en jämn kräm, vänd sedan ner äggvitorna och blanda försiktigt ihop alltsammans. Smält chokladen och rör försiktigt ner den i smeten. Klicka krämen över de blötlagda kexen och pudra ett fint täcke av kakao över. Ställ kallt i minst 1-2 timmar.
-
Jag måste fråga, om man inte hittar savoiardibiskvier, vad är lämpligt att ta istället?
-
savoiardikex finns i de flesta vanliga stora mataffärer, coop forum har och ica maxi.
(Inte typ Willys tror jag, men kanske?) -
Tack...då blir det Tiramisu på nyår.