• JennieNygren

    Dipsåser...

    Nån som har tips på recept på kalla dipsåser som passar till tex. chips eller grönsaks-stavar...?

  • Svar på tråden Dipsåser...
  • Ozzygirl3

    1 liten burk crème fraîche
    2 msk fin hackad purjolök
    3 ringar inlagd jalapeno finhackad
    Krydda och blanda med
    Italiensk salladskrydda , salt o ev dill

  • Tessilione

    Recept och recept...

    Men jag gillar Dippen man kan köpa som pulver i påse på affären som heter Holiday.
    Blandar med gräddfil eller nån lättare creme fraiche 

  • vap

    Jag gillar att veta vad jag doppar mina grönsaker eller chipsen i.
    Basen är vanlig naturell yoghurt. Kryddningen är den stora variationen, vitlök, örter, chili mm.

    Låter det stå och dra en stund i kylskåpet innan användning.

  • Themis

    Bimsans alldressing

    Till burgare, grönsaker, chips, grillat, pastasallad eller vad man vill- utom möjligtvis äppelkaka.

    2 dl lätt crème fraiche
    salt och lite malen vitpeppar som "grundsmak"
    2-4 vitlöksklyftor beroende på hur tokig man är i vitlök
    3 droppar Tabasco eller om man har, "Tabasco habanero-olja" för styrka.

    --

    Bimsans Mangonäs- god till grillat

    1 pkt tinad mango mixas med
    1 finhackad röd chilifrukt (ta bort kärnorna och det vita som håller fast dem)
    0,5-1 dl majonnäs - känn efter hur du vill ha den
    limesaft efter smak


    Isn?t it ironic that only intelligent people understand the meaning of ?ignorance is bliss??
  • Bluemint

    Tzatziki!

    Kan göras på olika sätt, jag gör såhär:

    Grekisk (eller turkisk) yoghurt blandas med riven och urkramad gurka. Pressa i massa vitlök, salta och peppra.

    Blir godast om den får stå och dra någon timma.

  • Eliza75

    Sås=)

    Nån enkel jag brukar använda:

    Youghurt eller Creme fraisch.
    Sweatchilisås efter tyck och smak ca 3-4 msk till 2 1/2 dl.
    Lite svartpeppar och en gnutta salt.

    Denna brukar jag använda ganska ofta,
    Både till kycklingsallad, grönsaks dipp, Och till tacos bla..
    Även till grillad kyckling funkar den.
    Nån gg har jag haft den i tzatsiki, där gurkan runnit av under natten med lite salt på.

Svar på tråden Dipsåser...