Dipsåser...
Nån som har tips på recept på kalla dipsåser som passar till tex. chips eller grönsaks-stavar...?
Nån som har tips på recept på kalla dipsåser som passar till tex. chips eller grönsaks-stavar...?
1 liten burk crème fraîche
2 msk fin hackad purjolök
3 ringar inlagd jalapeno finhackad
Krydda och blanda med
Italiensk salladskrydda , salt o ev dill
Bra trad! Alskar att dippa gronsaker, med ar fantasilos!
Recept och recept...
Men jag gillar Dippen man kan köpa som pulver i påse på affären som heter Holiday.
Blandar med gräddfil eller nån lättare creme fraiche
Jag gillar att veta vad jag doppar mina grönsaker eller chipsen i.
Basen är vanlig naturell yoghurt. Kryddningen är den stora variationen, vitlök, örter, chili mm.
Låter det stå och dra en stund i kylskåpet innan användning.
Bimsans alldressing
Till burgare, grönsaker, chips, grillat, pastasallad eller vad man vill- utom möjligtvis äppelkaka.
2 dl lätt crème fraiche
salt och lite malen vitpeppar som "grundsmak"
2-4 vitlöksklyftor beroende på hur tokig man är i vitlök
3 droppar Tabasco eller om man har, "Tabasco habanero-olja" för styrka.
--
Bimsans Mangonäs- god till grillat
1 pkt tinad mango mixas med
1 finhackad röd chilifrukt (ta bort kärnorna och det vita som håller fast dem)
0,5-1 dl majonnäs - känn efter hur du vill ha den
limesaft efter smak
Tzatziki!
Kan göras på olika sätt, jag gör såhär:
Grekisk (eller turkisk) yoghurt blandas med riven och urkramad gurka. Pressa i massa vitlök, salta och peppra.
Blir godast om den får stå och dra någon timma.
Sås=)
Nån enkel jag brukar använda:
Youghurt eller Creme fraisch.
Sweatchilisås efter tyck och smak ca 3-4 msk till 2 1/2 dl.
Lite svartpeppar och en gnutta salt.
Denna brukar jag använda ganska ofta,
Både till kycklingsallad, grönsaks dipp, Och till tacos bla..
Även till grillad kyckling funkar den.
Nån gg har jag haft den i tzatsiki, där gurkan runnit av under natten med lite salt på.
Fetaostkräm passar väl perfekt: http://matochodla.blogspot.com/2011/05/fetaostkram.html