Hjälp med kondenserad mjölk!
Hej alla bakningskunniga!
Jag är totalt värdo på att baka men hittade ett jättesmarrigt och enkelt recept på hemlagad Nutella! Det är på "amerikanska" och innehåller:
-hasselnötter
-sötad kondenserad mjölk
-osötad choklad
-honung, agavenektar eller annat sötningsmedel i vätskeform
Googlade det där med sötad kondenserad mjölk och det var då tydligen nånslags konservburk med mjölk ur vilken man tagit bort nåt och tillagt socker, eller nåt liknande... nu undrar jag av er som säkert använt kondenserad mjölk nångång: kan man skita i detta och istället använda riktig mjölk? Blir säkert inte lika sött men det gör inget. Men kan det påverka slutresultatet, tror ni?
Mjölken, chokladen och honungen/sötningsmedlet skulle smältas tillsammans i vattenbad och sedan blandas med nötterna som blivit nermixade till en gegga.
Vore jättefint om någon kunde hjälpa mig! Det här kunde vara ett "nästan nyttigt" festligare pålägg på morgonmackan i midsommar!