Istället för gelatin i mousse?
Fick hem Icas tidning Buffé idag där dom hade ett recept på karamellmousse med vit choklad: 300 g vit choklad 2 gelatinblad 3/4 dl socker 2 dl vispgrädde 2 ½ dl kesella * Blöt lägg gelatinet, fin hacka chokladen * Smält socker i en stekpanna, tillsätt grädden när socker är gyllenbrunt * Små koka, rör runt så sockret sälter igen * Ta bort från värmen och tillsätt gelatinet * Häll allt över chokladen,rör tills chokladen smält * Blanda ner kesellan * Ställ i kyl gärna över natten * Vispa upp smeten Jag tyckte detta lät jätte gott, men jag är veg.=jag käkar inte sådant med gelatin i. Min fråga är nu: Vad kan jag byta ut gelatinet mot? Agar-Agar kan jag ej få tag på just nu. Finns det någonting annat dom kan finnas i en vanlig livsmedelsaffär? Alt. måste jag ha någonting som stabiliserar denna mousse eller kan den klara sig iaf?