• Mia m Rasmus

    Frysa janssons frestelse?

    Kan man göra allt till janson utom att hälla på grädden och sen frysa den?

  • Svar på tråden Frysa janssons frestelse?
  • Inger

    Jag skulle nog hellre göra den helt klar och frysa den efteråt.
    Mvh

  • Miss Upsey Daisey

    håller med inger... skulle göra den helt klar med allt
    o sen kanske ha på lite extra grädde när jag tinar och värmer den..

  • shortbabe

    Ett tips jag har hört är att man ska tina den långsamt. Ta fram den i tid och låta den tina i kylskåpet till att börja med.

  • lata kocken Johanna

    jag brukar göra färdigt helt och sen frysa

    eller snarare - jag har på ströbrödet och smöret när den tinas och värms

  • Nevy

    Potatis är väl inte bra att frysa. Den blir alldeles grynig och mosig.

  • lata kocken Johanna

    njaaaa
    det där är en sanning med modifikation

    potatis är inga problem att frysa om den får frysa snabbt -
    fryser till och med färskpotatis ibland - så att man kan koka och lyxa till det i januari eller så (bara förväller den innan frysningen)

    det beror helt på potatissorten och rätten
    vanlig kokt i matlådor är ju inte så rolig

  • Skusan

    Nevy... Hur funkar det med köpta Pommes då? Dom är ju vääldigt frysta...

  • lata kocken Johanna

    och Felix eller om det var Findus färdiga potatisgratäng på påse och jag har faktiskt sett fryst janssons

  • GavinGadget

    Gör det varje år. Det funkar kanon. Vi gör den helt klar och den värmer vi på den i ugnen när vi ska ha den... En har redan gått åt, mums :).

Svar på tråden Frysa janssons frestelse?