• Jennie2010

    lite hjälp tack...

    Är det någon snäll människa som kan tala om för mig vilket land som vi skulle kunna adoptera ifrån?


    Vi är inte gifta nu men ska gifta oss i Oktober vi har varit sambos i över 15 år. Jag är 34 år och sambon 39. Vi är bägge friska förutom att jag inte kan bli med barn och har fel på köldskörteln.


    Vi vill som dom flesta få ett så ungt barn som möjligt.


    Vad jag förstår så kräver dom flesta länder att man har varit gift i flera år. Det tar väl flera år att bara stå i kö på adoptionsorganisationer då hinner man väl ha varit gift ett tag eller tänker jag fel?

  • Svar på tråden lite hjälp tack...
  • koalabjörn

    Maila eller ring någon av de 4 godkända adoptionsorganisationerna och förklara er situation så kan de berätta om de har avtal med något land som passar just er situation:

    www.adoptionscentrum.se
    www.bfa.se
    www.bvadopt.se
    www.ffia.se

     När ni väl bestämt er för att söka ett medgivande för adoption börjar man med en obligatorisk föräldrautbildning med inriktning på adoption. Båda i paret måste delta vid alla kurstillfällena, annars får man inget kursintyg! Socialen kommer kräva att få kursintygen sedan. (Vi gick 5 helger och kursen kostade 5600:- plus litteraturkostnader, men kursen var verkligen jättebra, givande och intressant!) Under den kursen kanske du och din man antingen bestämmer er för att gå vidare med adoption eller så kanske ni bestämmer er för att hoppa av. Kursen är en mycket bra början iallafall. Och ett bra sätt att få en massa svar på funderingar man har, en riktig AHA-upplevelse förhoppningsvis. (Iallafall om kursledarna är bra)

    Kontakta socialkontoret / adoptionshandläggarna i er kommun för att höra var och när kursen går. Ibland är det väntetid till kursen. Vi stod på kölista och väntade 6 långa månader för att få gå kursen.

    När det gäller sjukdom så krävs det både vanligt läkarintyg att man har god allmänhälsa samt specialistläkarintyg i ditt fall som bevisar att du är frisk nu. Mall till dessa intyg får du från organisationen eller adoptionshandläggaren. Sedan kommer handläggarna (=soc=) intervjua er båda noggrannt flera gånger för att se att ni båda två verkligen önskar adoptera och se att ni är lämpliga föräldrar. Ibland anlitar de även psykologer som gör en utredning på er. Ni kommer även kollas upp hos kronofogden, socialregistret, polisens belastningsregister mm. Man kommer kolla att ni har fast arbete, bra bostadsförhållanden, pengar på banken med mera.

    lycka till, och fortsätt gärna fråga på ..det är det FL är till för Glad

  • Chimamanda

    Det finns flera länder som inte har krav på viss äktenskapstid. Kolla länkarna som Koalabjörn postade. Lycka till!

  • swisch

    Ni har jättemånga möjligheter. Ställ er i kö i ett par organisationer först. Kontakta familjerättskontoret på kommuen sedan. Vilket land det blir löser sig längs vägen.
    Lycka till och grattis till att beslutet att adoptera!

    (Sköldkörteln- köldskörteln, har man börjat säga fel på sjeljuden är det omöjligt att få det rätt . en klassiker)

  • Jennie2010

    hahaha tack så mycket...körteln!


    Tänker köra äggdonationsförsök igen i Riga under tiden då jag står i kö på adoptionsorganisation. Känner att jag inte bara kan sitta och vänta...


    Tack ni är för snälla!

  • villsågärna38
    Jennie2010 skrev 2011-06-22 22:49:27 följande:

    hahaha tack så mycket...körteln!


    Tänker köra äggdonationsförsök igen i Riga under tiden då jag står i kö på adoptionsorganisation. Känner att jag inte bara kan sitta och vänta...


    Tack ni är för snälla!


    Kramar här med!!
Svar på tråden lite hjälp tack...