• Skruff

    Ge mig ditt bästa marinadtips!

    Jag behöver hjälp inför morgondagens grillning. Har kyckling och fläskfilé som ska marineras men jag har slut på idéer. Så snälla, tipsa mig om din bästa marinad!

  • Svar på tråden Ge mig ditt bästa marinadtips!
  • Lena

    Honungsmarinad


    3 msk honung
    3 msk pressad citron
    3 msk soja
    1 tsk smulad salvia


    Blanda och låt köttet, gärna fläskkött, marinera i 2h.


    Rödvinsmarinad


    2 vitlöksklyftor
    1 dl rödvin
    1 msk soja
    2 msk balsamvinger
    1 dl olivolja
    några kvistar färsk timjan

    Pressa vitlöken. Blanda med övriga ingredienser. Lägg i köttet, gärna lamm eller nöt, och låt marinera i minst 6h.


    Tandoorimarinad


    3 dl naturell yoghurt
    1 msk malen koriander
    1 tsk vitlökspulver
    2 msk ingefära
    1 tsk gurkmeja
    2 krm kardemumma
    1 krm kajennpeppar
    1 msk paprikapulver
    1 pkt saffran
    1 msk olja

    Blanda och låt köttet, gärna kyckling, marinera i 2h. Glöm inte att snitta skinnet.


    Ölmarinad


    3 msk olja
    3 msk mörkt öl
    3 msk soja
    0.5 tsk basilika
    0.5 tsk rosmarin
    0.5 tsk salvia
    1 krm svartpeppar
    1 hackad gul lök


    Blanda och låt köttet marinera i 2h.

  • Dr to be

    kommer inte ihåg mängden men man får gå på känsla ibland


     


    Olivolja
    pressad vitlök
    honung
    chilipulver


     


     


    enkelt och supergott

  • Skruff

    Tack för tipsen! Någon mer?

  • SandraLinnea

    Olja
    En kruka persilja
    Soja
    Sweet chili
    Lime
    Röksmak på flaska
    Whiskey
    Svartpeppar ur kvarn
    Cayennepeppar eller annat chilipulver

    Kör persiljan och oljan med stavmixer tills persiljan är "mald".
    Riv skal och pressa saften av limen och blanda ner.
    Kör ner resten av ingredienserna och mixa lite till så det är väl blandat.
    Mått har jag inte utan tar en skvätt här och en skvätt där tills vätskemängden passar till hur mycket kött det är som ska marineras :)

  • SilverLadyG

    Enkel marinad:
    Turkisk/grekisk youghurt.
    Hela peppar korn.
    Salt ganska så mycket
    1matsked socker max.
    Lite citron saft
    Om du vill få den starkare kan du ha tabasco eller stark rödpeppar.
    Lök.

    Smaka innan du lägger köttet i, kanske behöver du mer salt eller citron.

  • SilverLadyG
    GreteP skrev 2011-06-23 21:30:23 följande:
    Enkel marinad:
    Turkisk/grekisk youghurt.
    Hela peppar korn.
    Salt ganska så mycket
    1matsked socker max.
    Lite citron saft
    Om du vill få den starkare kan du ha tabasco eller stark rödpeppar.
    Lök.

    Smaka innan du lägger köttet i, kanske behöver du mer salt eller citron.
    Ha gärna marinaden övernatten i kylskåp eller minst 5 timmar i rumstemp.
  • FrökenL

    Caj ps Frdiga marinad och rejält med svartpeppar, om du vill möra kycklingen så skiva en lime och lägg i, och vill man möra fläsk och nöt kött sp skiva kiwi och lägg i.

    det är det enklaste och godaste jag vet, passar till allt och de flesta kan äta det.

  • Skruff

    Tack snälla! Nu ska jag nog lyckas sno ihop nåt :)

  • trollkarl

    Ett tips. Ingen olja vad du än gör.
    Den lägger sig som en smakbarriär och leder inte smak.

  • Mom2006

    De senaste gångerna vi grillat har jag lagt köttet i "rubb". Blandat grillkryddassgrovmalen svartpeppar, chilipeppar, flintastekkrydda.. Bara gnid på kryddan och låt ligga i kylen antingen över natten eller ett par timmar.

  • Liafia

    Koncentrerad äppeljuice
    Sambal olek
    Currypulver
    Olja

    Skitgott till fläsk o kyckling.

Svar på tråden Ge mig ditt bästa marinadtips!