Hur steker ni fläskotletter så de blir möra?
Skriv precis som ni brukar göra, plus hur lång tid.
Tack på förhand för era svar!
Skriv precis som ni brukar göra, plus hur lång tid.
Tack på förhand för era svar!
vi bryner dem och sen eftersteker med vatten i stekpannan.
Jag brukar steka dem på hög värme, 3 minuter på varje sida. Sedan häller jag vatten i stekpannan eller lägger dem i en kastrull och kokar dem i 15-35 minuter. Då blir de jättemöra
Jag saltar och pepprar precis innan och steker i smör och olja, inte alltför snålt, ev med någon lätt krossad vitlök och färsk ört, sedan öser jag köttet då och då under stekningen. Steker tills dom bara är pyttelite rosa. Det blir saftigt och gott!
Sen får dom vila i 5 minuter i folie...
Rätt temperatur.
@ carnitas
WORD!
Rätt temp e för övrigt 100 c på ugnen, 58 innertemp
Jag gör mest kotletter i ugn.
Råa i smord form,häll på sås gjord av cremefraiche,grädde,viltfond och sambal. Koka på 175 grader 1,5 timme. Jättegott och kotletterna faller från benen!
@ jag e bara
Ja för du kokar sönder dom!
100 grader på ugnen räcker, sen termometer ffs!
@ jag
Till skillnad från dig vet jag hur kemi i köket funkar o har jobbat på gdm krogar.
Kör du fisk till förbannelse också?
Så kotlett faller inte av, e inte klart, torrt, senigt etc vid 100 c på ugnen o 58 innertemp?
Kör oftast benfri kotlett i ugnen med gudagod sås
1.5 timme, 150 grader eller så
Då tror folk (hehe) att det är fläskfilé de får....attans gott är det i allafall.