• MrsB2011

    Inget ströbröd hemma - vad kan jag använda istället?

    Ska göra lite biffar,
    men upptäck att ströbrödet är slut.
    Kan man använda något annat? Smula sönder lite bröd fastän det inte är torrt?
    Eller något annat? Eller inget?
    =)

  • Svar på tråden Inget ströbröd hemma - vad kan jag använda istället?
  • Dimitra

    Inget Använder varken, mjölk, ägg eller ströbröd i mina biffar.


    The Dimitra universe.
  • Cotterpin

    Jag har nästan helt slutat med ströbröd och använder potatismjöl istället.
    Fast det är kanske inte alla som har hemma.

    Annars.. kokt potatis, bröd som får dra i mjölk/vatten är väl det jag kommer på direkt.

  • MrsB2011

    Tack för tipsen! =)
    Potatis har jag ju använt i julköttbullarna så det skulle kunna gå!
    Havregryn kan ju också vara en god idé!

  • La Lola
    Dimitra skrev 2011-06-28 11:37:09 följande:
    Inget Använder varken, mjölk, ägg eller ströbröd i mina biffar.
    Bara kött + kryddor alltså?
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Dimitra
    La Lola skrev 2011-06-28 11:44:11 följande:
    Bara kött + kryddor alltså?
    Ja. Och ibland rivna morötter, grillad paprika, purjolök och feta. Kastar ner det jag är sugen på
    The Dimitra universe.
  • La Lola
    Dimitra skrev 2011-06-28 11:48:21 följande:
    Ja. Och ibland rivna morötter, grillad paprika, purjolök och feta. Kastar ner det jag är sugen på
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Buspojkarna

    menar du att du ska göra biffar på köttfärs? Jag använder då bara lite riven lök, kryddor ev riven paprika och sedan vatten för att binda ihop det. Har ibland i en äggula också.

  • MrsB2011
    Dimitra skrev 2011-06-28 11:48:21 följande:
    Ja. Och ibland rivna morötter, grillad paprika, purjolök och feta. Kastar ner det jag är sugen på
    Låter verkligen supergott!!
    Mrötter har jag nog testat någon gång, det ska provas igen! =)
    blir nog saftigt!
    Buspojkarna skrev 2011-06-28 11:49:49 följande:
    menar du att du ska göra biffar på köttfärs? Jag använder då bara lite riven lök, kryddor ev riven paprika och sedan vatten för att binda ihop det. Har ibland i en äggula också.
    okej! Det låter ju bra =) Ja, ägg har jag ibland.

    Har fått många bra tips, nu ska ag göra biffar =)
  • Krake

    Mannagryn.


    Moster, inte monster.
  • carnitas01

    Du behöver inget alls, räcker med salta och peppra på dom man så önskar, och det blir gott.
    Oftast blir det riven lök, vitpeppar och lite salt och sen blanda lite.
    Krossad grönpepapr blir väldigt gott också.

  • MrsB2011

    Biffarna blev supergoda!
    Jag är riktigt nöjd :)
    La i massa rivna morötter, och sen hittade jag en fetaost och tänkte att jag kunde göra lite grekiska biffar.
    Så det blev lite allt möjligt. Lite basilika och andra kryddor.
    mmmm! det var fantastiskt! Ska definitivt göras om! :)

  • Dimitra
    MrsB2011 skrev 2011-06-28 14:23:35 följande:
    Biffarna blev supergoda!
    Jag är riktigt nöjd :)
    La i massa rivna morötter, och sen hittade jag en fetaost och tänkte att jag kunde göra lite grekiska biffar.
    Så det blev lite allt möjligt. Lite basilika och andra kryddor.
    mmmm! det var fantastiskt! Ska definitivt göras om! :)
    Vad roligt
    The Dimitra universe.
  • Kastrullresan

    Jag tror att vanan att blanda ströbröd, havregryn, riven potatis eller vad det nu är bara är ett gammalt sätt att dryga ut den dyrare köttfärsen.


     


    Idag när vi kanske inte längre behöver tänka i de banorna så kan man lika gärna låta bli. Själv använder jag bara köttfärs, en skvätt grädde ev ett ägg och kryddor när jag gör olika former av köttbullar, biffar, eller köttfärslimpa.


  • Baryk

    När jag gör biffar/köttbullar numera har jag bara färs och kryddor (ev riven lök också). Fungerar hur bra som helst!

  • Lincon

    Jag brukar bara använda kryddor som lök och färska örter, senap eller liknande. Slänger ner ett ägg ibland.


    Jag vet att jag vet, men jag vet det inte just nu
  • Ulf Harrys Farsa

    Lök kan göra det svårt för köttbullar att hålla iohop, antingen kan man riva lök på ett fint rivjärn eller använda lökpulver, funkar kanon.

  • skorpionen80

    Det går jättebra att rosta färskt bröd på låg värme så att det blir torrt och får liiite färg, och sen kör man det i mixern! Så brukar jag göra ströbröd...

Svar på tråden Inget ströbröd hemma - vad kan jag använda istället?