Igår blev det detta recept:
Ingredienser
1 kg svartrötter 2 msk olivolja salt och peppar 2 dl gräddfil 1/2 dl riven parmesan 1 msk balsamvinäger 4 chorizo 4 färska fikon 1/2 dl pistagenötter Gör så här
1. Sätt ugnen på 225ºC.
2. Skölj och skala svartrötterna. Skär dem i 5-10 cm långa stavar. Lägg dem i en bunke, tillsätt olivolja, 1 tsk salt och 1 krm peppar och blanda om. Lägg svartrötterna på en plåt och sätt in den mitt i ugnen i 20-25 minuter.
3. Blanda gräddfil med riven parmesan och balsamvinäger.
4. Stek chorizon enligt förpackningens anvisning.
5. Skär fikonen i klyftor.
6. Servera chorizon, med svartrötter, parmesansås, fikon, pistagenötter och bröd.
Även här fick improviseras. Hoppade över svartrötterna och tog turkisk yoghurt istället för gräddfil. Parmesanröran blev god med fikon som ett tillbehör och pistagenötter till. Men gissa vad! - Barnen petade bort fikonen
. De börjar tröttna. Efter bara tre dagar.
Kan lite hålla med. Det blir lite jolmigt efter ett tag med fikon. Fler och fler blir det - varje dag. Tror jag ska koka fikonsylt.
Det är gott att mosa ner i yoghurt. Helt klart. Det får bli frukost och mellanmål. Och så som tillbehör eller en förrätt som de vuxna kan äta.