Godistårta...hjälp!
Min dotter fyller år o i helgen blir det stort kalas.
Jag har tänkt göra en tårta av tre bottnar stora som långpannor,
täcka tårtan m grädde o dekorera den med fullt av lösgodis, det ska bli en riktig
godistårta.
Behöver nu lite tips för att den ska bli så bra som möjligt!! Sist jag gjorde en tårta var det förra året till kalaset då, så jag är ingen som bakar ofta så att säga. Alla tips e varmt välkomna!!
1. Vad fyller jag lagren med?
Mina egna idéer är:
*ett lager: jordgubbsmousse med hackade bär i (tex jordgubbar, hallon, vinbär)
(ska man ha "ren" mousse i så fall eller blanda in grädde i den också?)
*andra lagret: kokad kondenserad mjölk (dvs kolasås) med skivande bananer o krossad maräng (kanske lite grädde där med?)
*tredje och sista lagret, dvs toppen på tårtan, utbredd sylt (hallon/rabarber) och sen grädde
och sen en massa lösgodis snyggt dekorerat
Kan detta bli gott eller låter ngt fel?? Jag har som sagt nästan aldrig bakat tårtor så jag tar tacksamt emot kommentarer på hur det kan bli så gott som möjligt!!
2. Kan man dekorerar med lösgodiset dagen innan eller e det bättre o göra det samma dag som tårtan ska serveras?
Tack på förhand!!