• amlesd

    Hemgjord marinad till kött?

    Vilka kryddor och oljor använder ni mest?

  • Svar på tråden Hemgjord marinad till kött?
  • SamsonS

    Brukar ta det som finns hemma, men oftast med en Santa Maria färdig marinad som bas. Sen har jag ofta coca cola, spiskummin, sweet chilisås, svartpeppar, vitlök m.m. :) CajP olja funkar också som bas.


    Pyret beräknad 25/7-11 <3
  • Nyfiken gul

    ska köttet grillas så har jag aldrig olja i marinaden, det gör att köttet bara blir svartbränt.

    Oftast kör jag med det jag har hemma.

    gör en rub av pressad vitlök, torkad chili, flingsalt, några varv med pepparkvarnen, paprikakrydda.  Vänder runt köttet i det .

    Vid grillningingen så strax före köttet är klart kan jag pensla på lite lätt med stark chilisås.


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • hjarterdamen

    min marinad som jag brukar göra är uppskattad och ju längre köttet ligger i det dessto bättre blir det

    Vanlig olja
    Sweet chili sås
    fin hackad gul lök
    honung
    salt
    peppar
    pressad vitlök
    örtvitlök
    rosmarin (färsk och finhackad)
    grillkrydda
    curry

    Lycka till!

  • maximum

    Rödvin alt balsamvinäger
     Olja
    Honung
    grillkrydda
    färsk rosmarin
    färsk timjan
    vitlök     

  • Nyfiken gul

    Ska jag marinera kyckling som jag gör i ugnen så gör jag följande:

    olja
    sojasås
    pressad vitlök
    mango chutney
    svartpeppar
    flingsalt
    kanel
    ingefära
    flytande honung
    pressad lime

    kör ingredienserna efter tycke och smak

    låt ligga minst 1 timma - helst längre.

    Hela sörjan ska med i  ugnsformen.  Av stekskyn gör man sen en god sås.


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Sjejn

    Det blir olika varje gång och beroende på vad som ska marineras såklart. Igår marinerade jag nötkött några timmar i olja, lime, vitlök, salt, grönpeppar, chili och lite kummin. Annars typ olja, honung, salt och peppar, vitlök och soja, väldigt basic men blir gott. Det är ju bara fantasin som sätter stopp.

  • carnitas01

    Ska man marinera så skippar man allt vad olja heter, oljan försvårar även för smakerna att komma in i köttet.

  • amlesd
    carnitas01 skrev 2011-07-09 17:16:10 följande:
    Ska man marinera så skippar man allt vad olja heter, oljan försvårar även för smakerna att komma in i köttet.
    Har du något recept utan olja?
  • zygoma girl
    amlesd skrev 2011-07-09 18:01:07 följande:
    Har du något recept utan olja?

    Hur konstigt det än låter så kan man använda ketchup (och jag avskyr ketchup!). Kankse 1/4 av "vätskan" eller så.

    Eller använda vin eller öl tex. Citron, sambal oelek, honung och dijonsenap ger också "vätska" istället för oljan och blir det för smetigt kan man späda ut med lite vatten.

     
  • hallencreutz89

    kör mest på vad jag har hemma.. men typ soja, senap, tomatpure, honung, vitlök, chili, ingefära osv osv kanske låter konstigt men det blir alltid jättegott


  • carnitas01

    1 Burk coca cola
    1 dl ketchup(heinz)
    1 msk Vitlökspulver
    1 msk Lökpulver
    2 msk soja
    1 msk worcestershire sås
    1 msk timjan eller önskad annan örtkrydda, går kombonera flea om man önskar.

    Är en perfekt marinad för fläskkött.

    Men ska slå ett slag för rub också, som visserligen inte marinerar, marinera betyder man ändrar köttets struktur så det blir mörare.
    De flesta marinader är bara smakgivare.
    Denna är super till revbensspjäll som man sen kör low and slow ala BBQ.

    4 dl Socker
    ½ dl paprika pulver
    0,75 dl Socker
    2 msk hel svartpeppar(mortlas)
    1 msk vitlökspulver
    2 msk chilipulver
    ½ msk cayennepeppar

    Nötkött skulle jag köra rub om det är kött av hyfsad kvalitet.
    Enkelt, nymalen/mortlad svartpeppar, vitlök/lökpulver och salt.

    har även en för oxfilé som innehåller olivolja, men då för ge smak av olivolja.
    Och är bara olivolja och muskotnöt, sen torkar man av oxfilén och torrsteker eller grillar.

  • Lovey

    olja, grillkrydda och soja :p. Enkelt och gott.

    Ibland lägger jag till lite honung och citron. 

  • tahira

    Använder inte olja.

    Brukar ha det som finns hemma. Sist hade jag citron, tabasco, tomatpuré, soja, rosmarin, peppar, vitlok och kanske något jag inte kommer ihår


Svar på tråden Hemgjord marinad till kött?