• calcioaddict

    Tilltugg till champagne?

    Jag behöver tips på tilltugg till champagnen vid tolvslaget på nyår! Vad hade ni tänkt att servera?

  • Svar på tråden Tilltugg till champagne?
  • Whilda

    Till champagne överhuvudtaget så tycker ja jordgubbar e gott.
    Speciellt sådana som man doppar i vitchoklad...
    Problemet e väl att få tag i jordgubbar nu i jul.

  • cotton

    Ja, fast inte bjuda på hela äpplen eller meloner då alltså

  • calcioaddict

    Ja, det är ju frågan om man är mest sugen på något fruktigt och sött, eller om man ska servera något mer matigt. Man kanske kan servera både och?

  • Jessica24

    * Fyllda krustader
    * Snittar
    * Tunnbrödsrullar
    * Mini-knäckebröd med topping
    * Chokladdoppade jordgubbar
    * Fruktspett (jordgubbar, kiwi, melon, vindruvor mm)
    * Lyxiga chokladpraliner

    /Jessica24

  • calcioaddict

    Det var ju en väldans massa bra tips! Var tror ni jag kan hitta bra recept på nätet?

  • Fialoppa

    Rysk kaviar eller gåslever

    Små rullar med parmaskinka fyllda med någon god färskost

    Smördegspuffar:

    Ingredienser 16-20 st.:

    1 pkt djupfrysta smördegsplattor
    10 soltorkade tomater i olja
    1 dl svarta urkärnade oliver
    1 pkt, ca 200 g, philadelphiaost
    Pensling och garnering:
    1 ägg
    sesam- eller vallmofrön

    Så här gör du:
    Tina plattorna cirka 15 minuter. Tryck ut rundlar med hjälp av ett glas.
    Finhacka tomater och oliver. Blanda samman oliver, tomater och ost.
    Fördela röran på plattans ena hälft. Vik över andra halvan så att du får en halvmåne. Tryck till kanterna med hjälp av en gaffel.
    Pensla månarna med ett uppvispat ägg. Strö över frön. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills månarna är gyllenbruna och fina. Puffarna är godast varma, men också mycket goda kalla!

    Lycka till!
    Kram från Fialoppa

  • Älskarlivet

    Men det måste ju vara något man kan göra redan på dagen för att stå och fixa en massa småplock kl 23.30 är inte så kul precis.

    Men riktigt bra och goda förslag (men hellre till fördrinken då för en del saker hade blivit blöta till kl 12)

  • cotton

    Calcio, my dear... Här kommer tips från arla.se

    Ingredienser
    16 st
    100 g rökt viltkött, t ex renstek
    1 1/2 dl Arla Köket Kesella kvarg
    1 tsk osötad senap
    3 msk hackad gräslök
    1/2 krm salt
    1 krm svartpeppar
    8 skivor kavring
    100 g löjrom
    Gör så här
    Hacka köttet och blanda med kvarg, senap, gräslök, salt och peppar. Tryck ut 16 rundlar av kavringen med hjälp av ett glas. Hit kan man förbereda. Lägg rensteksröran på bröden. Garnera med löjrom, gräslök och nymalen svartpeppar.

    Tips!
    Är löjrommen för lös? Låt den rinna av genom en sil så blir den fastare och lättare att garnera med.

    Ingredienser
    4-6 port
    2 burkar kronärtkocksbottnar, á 400 g
    12-15 hackade soltorkade tomater
    2 dl crème fraiche
    1/4 tsk salt
    1/2 krm svartpeppar
    1/2 påse Arla Köket riven ost gratäng Gör så här
    Sätt ugnen på 225 grader. Låt kronärtskockorna rinna av. Blanda soltorkade tomater med crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form och lägg i kronärtskocksbottnarna. Fördela röran och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen 15-20 min.

  • cotton

    Och från ICA.se

    Crostini med lax & avokado
    Buffé nr 12 2003, sid 19

    Ingredienser
    Portioner: 16 st

    1 avokado
    3 msk crème fraiche
    ett par droppar citronjuice
    1 krm spiskummin
    ca 16 st crostinikex
    50 g rökt lax

    Mosa avokado och blanda med crème
    fraiche, krydda med ett par droppar citronjuice, spiskummin, salt och peppar. Klicka teskedar av avokadoblandningen på crostinikexen. Strimla rökt lax och lägg ovanpå.

    Filodegsrullar
    Buffé nr 11 1999, sid 23

    Ingredienser
    Portioner: 8

    12 ark filodeg
    basilikablad (från 1 kruka)
    80 g skivad parmaskinka
    1 dl crème fraiche
    1 dl parmesanost
    smält matfett

    Gör så här
    Sätt ugnen på 225°C.

    Tina degen lite och ta ut det antal du vill använda. Stoppa in resten i frysen. Lägg filodegsarken på en fuktad handduk.

    Finhacka basilikan och dela parmaskinkskivorna på mitten. Blanda crème fraiche och riven ost med det kryddgröna.

    Lägg 2 halvor parmaskinka med ett litet mellanrum på varje filoark och bre ut lite av fyllningen på skinkan. Rulla samman arken som en rulltårta. Fäst skarven med lite smält matfett eller med lite vatten. Dela rullen på mitten i 2 snedställda bitar och placera på bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

    Och skickar med länken. Finns nästan 30 exempel på smårätter!

    www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=3467

  • calcioaddict

    Wow, här har det rasslat in smarriga recept medan jag julstökat.

  • SLF

    nu e det såhär, att champange är ett svårt val att lägga förslag på till tilltugg..
    det beror helt på vilket champ du väljer..
    men välj ut efer smaken på vinet, ta hjälp av apoteket röda näsan när du skall göra ditt val..

  • calcioaddict

    SLF: Nu är vi inga experter, så jag tror inte jag ska lägga ner så mycket kraft på den sorteringen också. Men tack för tipset ändå.

  • Älskarlivet

    Vill man ej ha äkta champange så är ROTARI ett mkt bra val! Kostar ca 90-100 kr på systemet.

    Vi brukar köpa den och är alltid nöjda .

  • calcioaddict

    Älskar Livet: Det är min mamma som står för "skumpan" och jag misstänker faktiskt att hon kommer att köpa Rotari i år, för det har hon gjort tidigare. Jag håller verkligen med dig om att den är god! Vi kommer att lägga rätt mycket pengar på maten och vin därtill, så det känns ganska bra med ett billigare alternativ till champagne.

  • Älskarlivet

    Vad kul att ni brukar ha just den !

    Vi med .

    Å det är alltid så underbart god mat på nyår .

    I år ska jag köra fyllda krostader till förrätt
    Räkröra
    Tamat och mozarella med basilika
    Tapenade

    Till varmrätt blir det Laxsnitzel med saffransås och rosépeppar mm

    Efterrätt blir nog någon form av chokladmouse.

    Och så godis såklart

    Funderar på att göra pajer till 12-slaget (eller efter 12-slaget) som man kan gnafsa i sig. DOm kan ju vara kalla så man kan göra dom tidigt på dagen. Finns färdiga pajskal som man bara fyller !

    Hur många blir ni?

    Vi blir bara 4, men det är rätt mysigt

Svar på tråden Tilltugg till champagne?