Marsipangodis?
Vad kan man göra för bra marsipangodis? Som typ inte är göra figurer som grisar och sånt.
Vad kan man göra för bra marsipangodis? Som typ inte är göra figurer som grisar och sånt.
De här fick jag tips om i en "godistråd", minns inte av vem, de var jättegoda!
Cognacsmarinerade sviskon:
Dela 10 katrinplommon i två delar och marinera ett dygn i en god cognac. Ca en halv deciliter behövs. Skiva 20 skivor av 250g mandelmassa (som ev. blandats med lite florsocker för mer marsinpanliknande konsistens) och rulla dessa runt plommonen. Doppa i god mörk choklad.
bra recept men det går ju inte för jag är gravid
fler tips sökes!
Mozart-kulor är lätta att göra och goda. Nougat läggs i mandelmassa, och sen doppar man det i blockchoklad.
Jamen man kan ju ta nåt alkoholfritt alternativ...
Köp ett paket nougat och skär av en stav, ta en större bit marsipan och platta till och "baka in" nougaten i, smält choklad och pensla runt om. "Pynta" marsipanlimpan med tex, strössel, silverkulor eller mandelspån. Låt stelna och skär upp i skivor allteftersom man äter upp den.
Jättebra "gå-bort-present" om man slår in i lite cellofan och knyter om ändarna med julsnöre.