Du måste logga in för att svara i en tråd.

  • Honey1982

    Marsipangodis?

    Vad kan man göra för bra marsipangodis? Som typ inte är göra figurer som grisar och sånt.

  • Svar på tråden Marsipangodis?
  • KvastHilda

    De här fick jag tips om i en "godistråd", minns inte av vem, de var jättegoda!

    Cognacsmarinerade sviskon:

    Dela 10 katrinplommon i två delar och marinera ett dygn i en god cognac. Ca en halv deciliter behövs. Skiva 20 skivor av 250g mandelmassa (som ev. blandats med lite florsocker för mer marsinpanliknande konsistens) och rulla dessa runt plommonen. Doppa i god mörk choklad.

  • Petra i Kattland

    Mozart-kulor är lätta att göra och goda. Nougat läggs i mandelmassa, och sen doppar man det i blockchoklad.

  • KvastHilda

    Jamen man kan ju ta nåt alkoholfritt alternativ...

  • Ia Lia

    Köp ett paket nougat och skär av en stav, ta en större bit marsipan och platta till och "baka in" nougaten i, smält choklad och pensla runt om. "Pynta" marsipanlimpan med tex, strössel, silverkulor eller mandelspån. Låt stelna och skär upp i skivor allteftersom man äter upp den.

    Jättebra "gå-bort-present" om man slår in i lite cellofan och knyter om ändarna med julsnöre.

Svar på tråden Marsipangodis?