Hittade den här till dig, enkel och väldigt god

Mojadara/ ris och linser
ingredienser
1 glas gröna linser
2 glas Jasmine ris
5 glas vatten
3 lökar
1 ½ dl matlagningsolja
2 msk salt
Gör så här
Rensa linserna och skölj dem noga. Lägg linserna i en gryta och låt dem koka tillsammans med vattnet på högsta värmen och sedan sänker du till 3an. Du kokar dem tills och sen tar du upp en lins ur grytan för att testa om den är färdig, du ska kan känna att linsen delar sig om du kniper ihop den med fingrarna. När linserna är färdiga häller du över riset och saltet och rör om en gång ordentligt, om riset inte är övertäckt med vatten ifrån linserna får du hälla över lite vatten till grytan som ska täcka ca 1 ½ cm ovanför riset.
När det börjar koka ska du sänka värmen till 1 och lägg på locket. Under tiden riset kokar ska skala löken och delar dem i strimlor och steka dem tillsammans med matlagningsolja. Löken ska bli brunt inte svarta eller hårda. När du ser små hål mellan riset ska du röra endast en gång för att se hur mycket vätska det finns kvar i riset. När riset blir torrt ska du hälla över löken och oljan i grytan. Serveras med naturell yoghurt eller fattoush/ sallad