• Äldre 9 Aug 12:17
    1664 visningar
    0 svar
    0
    1664

    Konferens Adoption 30 sept-1okt 2011 Stockholm

    Nordiska Adoptionsdagar 30 sep - 1 okt 2011 i Stockholm


    Nordic Adoption Council (NAC) bjuder in till Nordiska Adoptionsdagar i Stockholm den 30 sep - 1 okt 2011. Temat är "Nordic Adoption Approach - Yesterday, Today and Tomorrow"


    Särskilt fokus denna gång kommer att vara rasism och diskriminering. Större delen av konferensen är öppen för allmänheten.



    Nordic Adoption Council är paraplyorganisation för 15 adoptionsorganisationer i de nordiska länderna och anordnar vartannat år Nordiska Adoptionsdagar, dit även allmänhet och intresserade är välkomna. Detta år är det Stockholms tur att vara värdar, och konferensen kommer att äga rum på Quality Hotel Globe vid Globen. Konferensspråket är engelska.


    Programmet kommer att innehålla diskussioner om de internationella adoptionernas historia i Norden, hur adopterade och deras familjer påverkas av rasism och diskriminering och även ett block om adoptionerna i framtiden och hur våra samarbetsparter i barnens ursprungsländer ser på den nordiska adoptionsmodellen.


    Medverkar gör bl a:


    Cecilia Lindgren, historiker från Linköping pch författare till "Internationell adoption i Sverige - Politik och praktik från 60-tal till 90-tal" (2010)


    Barbara Yngvesson, professor i antropologi från Boston, Mass. (USA) som forskat i ämnet internationella adoptioner


    Laura Martínez-Mora, jurist vid HCCH i Haag med den internationella konventionen om internationella adoptioner som sitt ansvarsområde.


    Preliminärt program för Nordiska Adoptionsdagarna finns här. (PDF)


    Det finns alltså möjlighet att delta i konferensen även som daggäst. Då ingår alla seminarier och kaffe, dock ej lunch. (Det finns många lunchställen i anslutning till hotellet.)


    Anmälan/registrering görs här.


    Sista anmälningsdag för gäster med helpension: 26 augusti.


    Sista anmälningsdag för daggäster
    under de öppna dagarna: 16 september.


    Frågor och mer information kan med fördel ställas per mail
    till Inga Näslund, eller per telefon 08-587 499 50 (efter 15 augusti)


     https://www.adoptionscentrum.se/sv/Press1/Press/NAC-Stockholm-2011/ 


Svar på tråden Konferens Adoption 30 sept-1okt 2011 Stockholm