En extremt god pasta sås jag hittat på själv,
Jag kallar den "Pasta noilly prat"
TILL PASTA SÅS NOILLY PRAT BEHÖVS:
200 gram SKINKA
2 ST RÖDA PAPRIKOR
1 PURJOLÖK (Stor)
5 dl CRÈAME FRAICHE
2-3 msk CHILISAUCE
1.5 dl NOILLY PRAT(fransk torr vermouth)
1 HÖNS BULJONG TÄRNING
OLIVOLJA , SALT(efter smak)
STRIMLA PURJON FRÄS DEN I OLIVOLJA TILLS DEN BLIR LITE MJUK SKÄR UPP SKINKAN I 1cm FYRKANTER . STRIMLA UPP PAPRIKAN TILLSÄTT SEDAN DET MED PURJON. FRÄS DENNA BLANDNING I 3 min TILLSÄTT HÄLFTEN AV NOILLY PRATEN PUTTRA UNDER LOCK I 5 MIN . LÄGG I BULJONG TÄRNINGEN,CHILISAUCE,CRÈAME FRAICHE LÅT SJUDA TILL PAPRIKAN ÄR MJUK. TILLSÄTT SEDAN RESTEN AV NOILLY PRATEN SOM SKA KOKA ELLER PUTTRA I 2 MIN(
BARA FÖR ATT FÅ BORT ALKOHOLEN) OCH SALT OM SÅ KRÄVS.
MAN KAN JU GIVETVIS EXPERIMENTERA MED Tex JALOPENEPEPPARPULVER,VITLÖK.
MEN BÖRJA MED GRUND UTFÖRANDET OCH SEDAN GÅ VIDARE TILL JUST DIN FAVORIT KRYDDA.
SERVERA SEDAN DETTA MED GNOCCHI PASTA SOM GIVETVIS ÄR AL DENTE.