• Anne Yone

    Hur lång hållbarhet på egen inlagd sill?

    Jag ska lägga in sillen själv i år och undrar hur länge den håller sen? Har en variant med mölkprodukter i och en utan.

    Ngn som vet?

    (ska göra den på sån här färdig inläggningssill man köper i konservburk)

  • Svar på tråden Hur lång hållbarhet på egen inlagd sill?
  • lata kocken Johanna

    det beror på temperatur och så i kylen....

    men ngn vecka minst

  • Mountains

    Förra året var sillen god i säkert en månad efter jul, tror att ättikan har en viss konserverande effekt. Jag hade gjort glasmästar- senap- och vitlökssill. Hur gott som helst!

  • Anne Yone

    Vi har 5 grader i kylen... Dynamisk kylning så det är ganska garanterat.

    Så nån vecka.. Även den med mjölkprodukter i?

  • Anne Yone

    Bra, det låter helt klart lovande.

    Gör ganska mkt så jag hoppas den håller ett tag.

  • lata kocken Johanna

    du ser och känner när den börjar bli dålig

    jag brukar göra en röra på matjes (det är ju eg bara kryddningen och lagringen som skiljer), caviar, lök och creme fraiche och den håller 3-5veckor innan den börjar bli dålig

  • Anne Yone

    Okej, tack för hjälpen!!

Svar på tråden Hur lång hållbarhet på egen inlagd sill?