Skulle det inte vara enkelt med saftmaja!?
Har just gjort vinsbärssaft i saftmaja för första gången och det var inte i närheten av så enkelt och smidigt som jag hade föreställt mig!
Packningen till uttappningslangen var inte tät, så det läckte ut en massa saft där, dessutom sitter ju utappningshålet så högt upp att det bara gick att tappa ur den första flaskan, sen fick jag sleva upp resten av saften. Flaskorna som jag tappade i hade jag stående på en lägre bord framför spisen, men det var ändå jättesvårt att få ur saften. Och kladdigt. Så nu har jag bränd saft på hela spisen, större delen av köket är nedkladdat med saft och jag svär över de andra 10 kg bär jag har i frysen!
Dessutom är saftmajor tydligen gjorda för kök där man inte har nån fläkt över spisen, för det var precis att alla delar fick plats på höjden. Att komma till att titta till bären var ju helt omöjligt då...
Nån som har nåt tips på hur man kan göra det smidigare? Eller få bort fastbränd saft från en glashäll för den delen...?