• thelwin

    Ska bjuda hem några väninnor på fika. Behöver förslag

    Jag har bjudit hem ca 20 väninnor på ett barnklädesparty och ska nu bjuda på fika. Kan ni ge mig lite förslag på något som är lätt att göra men som ändå är lite ovanligt, Gjorde äppelpaj och kladdkaka förra gången. Känner att jag måste förnya mig lite ;)
    Tacksam för alla förslag 


    Melwin 050509 Thelma 070529 Mina små skatter
  • Svar på tråden Ska bjuda hem några väninnor på fika. Behöver förslag
  • thelwin

    Åh det lätt gott, har du lust att dela med dig av receptet
     


    Melwin 050509 Thelma 070529 Mina små skatter
  • La Lola

    Pollytårta.


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Toddes mamma
    La Lola skrev 2011-08-22 14:41:06 följande:
    Pollytårta.
    Åh, vad är det?? 
  • Trinis

    Scones är min favorit.
    Om du gör i amerikanska muffinsformar, blir dom höga och luftiga istället för platta. På www.scones.se hittar du massor med recept.
    Klassiska är jättegoda med philadelphia ost och marmelad, kan också rekommendera lemon curd...mums

  • La Lola
    Toddes mamma skrev 2011-08-22 14:43:36 följande:
    Åh, vad är det?? 
    Något supermusigt!

    175 g mörk blockchoklad
    175 g smör
    2 dl strösocker
    3 ägg
    300 g Polly (blå eller röd påse)
    ½ dl vetemjöl
    2 tsk kaffe

    Smält blockchokladen och smöret tillsammans.
    Vispa ägg och socker pösigt.
    Tillsätt mjöl och kaffe, rör ihop.
    Tillsätt chokladsmöret och rör om.
    Smöra och bröa en form, gärna en sockerkaksform med löstagbar botten.
    Häll smeten i formen. Bred ut den jämt. Tryck ner Pollygodisar jämt fördelat i smeten.

    Grädda mitt i ugnen på 175 grader 30-35 minuter.

    Kakan smakar bäst om man gör den dagen före man ska äta den, då blir den inte så "lös".


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • thelwin

    Åh vilka härliga förslag ni kommer med. skriv fler. kanske blir välrldens kaffekalas då jag till slut inte kan välja på alla mumsiga saker ;)


    Melwin 050509 Thelma 070529 Mina små skatter
  • Gulliiver

    Absolut! :)

    Cupcakes:
    100 gr smör
    2 st ägg
    1.5 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    2dl mjölk
    4 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver

    Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i mjölk, smält smör och vaniljsockret. Blanda mjöl och bakpulver i en djuptallrik, häll sedan ner det i vätskan och rör om med träslev eller liknande. Vispa INTE, då kommer muffinsarna att sjunka ihop.

    Kladdkaka:

    2 st ägg
    2.5 dl strösocker
    4 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    100 gr smör
    1 dl mjöl
    ½ tsk salt

    Vispa socker och ägg poröst, tillsätt smält smör och övriga ingredienser och vispa tills allt blandad sig.

    Använda vanliga små muffinsformar så blir de finast. Ha i ca 1 matsked (sådan du äter med) av cupcakes-smeten först. Lägg sedan i en klick (matsked där också men kladdkakesmeten är fastare) av kladdkakesmeten i mitten. Toppa med mini marschmallows, ca 5 stycken eller vad man vill.

    För extra "lyx" så går det utmärkt bra att ringla i lite choklad/kolasås också :)

    200 grader, i mitten av ugnen, ca 10 minuter, eller tills det att den vita smeten får en fin färg. Lycka till!

  • thelwin

    Oj nu vattnas det i munnen. cupcaksen lätt ju underbart goda. Åh jag som älskar kladdkaka. kan dessa stå ett dygn eller ska de ätas varma
     


    Melwin 050509 Thelma 070529 Mina små skatter
  • Toddes mamma
    La Lola skrev 2011-08-22 14:44:17 följande:
    Något supermusigt!

    175 g mörk blockchoklad
    175 g smör
    2 dl strösocker
    3 ägg
    300 g Polly (blå eller röd påse)
    ½ dl vetemjöl
    2 tsk kaffe

    Smält blockchokladen och smöret tillsammans.
    Vispa ägg och socker pösigt.
    Tillsätt mjöl och kaffe, rör ihop.
    Tillsätt chokladsmöret och rör om.
    Smöra och bröa en form, gärna en sockerkaksform med löstagbar botten.
    Häll smeten i formen. Bred ut den jämt. Tryck ner Pollygodisar jämt fördelat i smeten.

    Grädda mitt i ugnen på 175 grader 30-35 minuter.

    Kakan smakar bäst om man gör den dagen före man ska äta den, då blir den inte så "lös".


    Oj, lät supermums!!  Får nog bli till att testas, tack för receptet!Solig
  • La Lola
    Toddes mamma skrev 2011-08-22 15:40:53 följande:
    Oj, lät supermums!!  Får nog bli till att testas, tack för receptet!Solig
    Jag påpekar fördelen med att ta en form med löstagbar kant...
    Första gången så tog jag en vanlig form...vilket misstag!!! Jag satt på golvet till slut o dängde formen i golvet för att få kakan att lossna!
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Toddes mamma
    La Lola skrev 2011-08-22 15:42:57 följande:
    Jag påpekar fördelen med att ta en form med löstagbar kant...
    Första gången så tog jag en vanlig form...vilket misstag!!! Jag satt på golvet till slut o dängde formen i golvet för att få kakan att lossna!
    Ha ha ha....Drömmer
  • Gulliiver
    thelwin skrev 2011-08-22 15:00:15 följande:
    Oj nu vattnas det i munnen. cupcaksen lätt ju underbart goda. Åh jag som älskar kladdkaka. kan dessa stå ett dygn eller ska de ätas varma
     
    De kan ätas hur de vill :P Vi har ätit de färska, efter 1 dygn då de stått i ylskåp och efter att de har varit nedfrusna :) Lika goda alla gångerna. Om de äts varma är de godast med mjölk till! :)
Svar på tråden Ska bjuda hem några väninnor på fika. Behöver förslag