Gurkan skrev 2011-08-24 20:16:16 följande:
En enkel vitsås går ju att smaksätta med det mesta!
Lite grädde och mjölk, en liten klick smör och så red av med lite mjöl och smaksätt med tex.
- Lite finhackad, mjukfräst vitlök och provencalska örter (från frysdisken)
- Currypulver, vitpeppar och paprikapulver samt lite vitpeppar
- Finhackad soltorkad tomat och basilika, vitpeppar
- En dutta soja, en gnutta buljong och vitpeppar
Eller så kan man koka en tomatsås som går att ha till mycket:
- Fräs lite finhackad gul lök mjuk utan att den tar färg tillsammans med lite finhackad vitlök. Tillsätt en burk krossade tomater, en skvätt grädde, en gnutta buljong, vitpeppar och lite basilika. Låt koka ihop ett litet tag.
Eller varför inte en sås på kokosmjölk!
Fräs lite röd currypasta i smör och slå på en burk kokosmjölk och smaka av med några droppar fisksås.
Tänkte också tipsa om en vanlig vit grundsås men du hade redan fixat det.