• Oama
    Äldre 24 Aug 23:59
    1274 visningar
    5 svar
    5
    1274

    Inget händer

    Hoppas på att någon gullig kan hjälpa mig reda ut min längtan efter knodd. Sedan maj 2010 har jag och min sambo aktivt försökt få till den där efterlängtade graviditeten. Vi är båda idag 21 år och jag har gått hos en fantastisk gyn sedan maj i år,2011. Jag fick levacin pga dåliga söldkörtelvärden och sedan jag tagit dem har jag haft bra värden och inget tycks vara fel. Sedan jag slutade med p-piller i maj10 så har jag haft oregelbunden mens som sista 4 månaderna dock legat på ca 36 dagar. Det har varit 26 dagar till äl och sedan 10 dagar till mens, ägglossningen är mätt med stickor och har haft kraftiga flytningar. Denna månad hade jag 18 dagar till äl enligt stickorna, hade även tydliga tecken på flytningarna, nu 17 dagar senare väntar jag fortfarande på mens eller plus men inget. Gjorde graviditetstest 15 dagar efter stickans utslag på äl men negativt. Vad händer, någon som kan hjälpa mig klura, jag kan inte sluta längta men vågar inte heller efter alla dessa månaders försök.

  • Svar på tråden Inget händer
  • Äldre 25 Aug 07:24
    #1

    Låter som om det är dags för en ordentlig utredning.
    Din kille ska kollas så att spermierna funkar, och de brukar utreda varför ÄL/mens inte är regelbundet.. Första steget till regelbunden ÄL brukar vara Pergotime..

  • Oama
    Äldre 25 Aug 11:16
    #2

    Oh vad taksam jag blir för att du svarat, skönt att lätta hjärtat lite. Har gått med barn tankar nu i över ett år utan att berätta för någon. Systrar och vänner har under tiden lyckats bli med barn och även fött fina små. Jag ska till Gun nästa vecka för eventuellt prova pergotime, disskuterade det före hennes semester. Hoppas på hjälp. Hur stor är sannorlikheten att bli gravid med pergotime? Fler ägg som mognar borde öka chansen lite?

  • Äldre 25 Aug 12:24
    #3

    Svårt att säga sannolikheten att lyckas med Pergo. Det den gör att ju att hjälpa till med att få en ÄL! (alla får det dock inte)

    Viktigt är dock att man följer upp effekten! Innan beräknad ÄL så skaman göra ett VUL för att se att inte för många blåsor bildas, eller att det verkligen blir mognande blåsor. Dosen kan behöva justeras ett par gånger för att få optimalt resultat. En vettig läkare ger sexförbud vid fler än två mognande blåsor!!

    De flesta gyn följer dessutom upp med ett blodprov efter beräknad ÄL för att man ska vara på den säkra sidan att ägget verkligen släppte.

    Och det är ingen idé att knapra Pergo innan spermierna är testade...

  • Oama
    Äldre 25 Aug 14:10
    #4

    Vart ska min kille vända sig för ett sånt test, följa med till min gyn eller? Undar också om jag beräknar min bim till 10. Sista tiden har den legat runt den tiden mellan äl och mens. Idag är det 18 dagar sen jag testade med äl test och fick utslag. På dag 15 inget plus. Sista tiden har det varit 26 dagar till äl från mensens första, denna gång testade jag tidigt för jag hade äl flytningar, kan den tiden bara ändra så där?

  • Äldre 25 Aug 15:17
    #5

    Ring din gyn och fråga om hon kan ordna koll av din kille. Är hon specialiserad på infertilitet? Annars kanske ni ska fundera över att byta...

    Viktigt att veta är att ÄLtesterna bara visar på hormonstegringen som signalerar till kroppen att det är dags att ägglossa, inte att det verkligen sker!!
    Om man säker vill veta att ÄL sker så kan det efteråt kontrolleras med ett blodprov

Svar på tråden Inget händer