hållbarhet på likör?
Någon som har koll på hållbarhetstiden på öppnade likörflaskor som förvaras i kylskåp?
Någon som har koll på hållbarhetstiden på öppnade likörflaskor som förvaras i kylskåp?
Om du per definition menar alkohol med över 20 volymprocent, då håller den sig i evighet om du bara har en kork eller annan förslutning på den öppnade flaskan. Flaskan behöver ej heller förvaras i kylen, det går lika bra i rumstemperatur.
Det är bara likörer med grädde i t.ex. baileys som behöver förvaras i kyl. Annars kan de förvaras i rumstemperatur nästan hur länge som helst.
Det jag undrar över är gräddlikör ca 17 procent, öppnad men med kork på i kylen. Hur länge håller den?
Man brukar säga att gräddlikörer, t.ex. Baileys håller öppnad i kyl i ca 1år, vanliga likörer öppnade i rumstemp ca 2år. Då handlar det om likörer på 17-22% ungefär.
Självklart så mår de bäst av att stå i mörker också... En bärlikör som är solblekt är inte trevlig.