• Kebnekaisa

    Rödbetssallad på färdiga rödbetor (från glasburk). Hur gör man????

    Hittar bara recept på rödbetor som man ska koka.

    Men om man vill göra rödbetssallad på färdigkokade rödbetor i glasburk (Felix eller Mor Annas) gör man det utefter samma recept som för de som man SKA koka???
    Eller?

    (Startade en annan trådfråga men det blev luddigt med frågan)

  • Svar på tråden Rödbetssallad på färdiga rödbetor (från glasburk). Hur gör man????
  • Catha82

    Rödbetssallad

    Ingredienser
    8 portioner

    1 burk inlagda rödbetor ca 580 g.
    2 syrliga gröna äpplen skalade, urkärnade och tärnade
    0,5 dl fint hackad saltgurka
    1 dl majonnäs
    1,5 dl lättvispad grädde
    1-2 msk riven pepparrot
    salt, peppar

    Låt rödbetorna rinna av i ett durkslag och skär dem i tunna stavar.
    Blanda majonnäsen med grädden, pepparroten, äpplena, saltgurkan och rödbetorna.
    Smaka av med salt och peppar.

    Låt rödbetorna rinna av i ett durkslag och skär dem i tunna stavar.
    Blanda majonnäsen med grädden, pepparroten, äpplena, saltgurkan och rödbetorna.
    Smaka av med salt och peppar.

  • Kebnekaisa

    Jösses! Vad det verkar skilja på recepten!!!
    På den i affären står det ju ättikssprit, dijonsenap, vanlig senap bla tror jag! (Men den färdiggjorda med konserveringsmedel vill jag helst inte ha!)

  • Catha82

    Vilken skillnad vill du se i receptet? vad vill du ha och inte ha i det?
    Vill du ha ett recept med konserverade rödbetor eller med färska?

  • Catha82

    1 burk(ar) rödbetor, inlagda
    2 st röda äpplen
    1 st gul lök(ar)
    1 dl majonnäs, köpt eller hemlagad
    1 msk fransk senap
    salt och peppar
    1 dl crème fraîche, lätt

    Tillagning:

    Låt rödbetorna rinna av noga. Skär rödbetorna och äpplena i lite grövre bitar, samt fin hacka löken.

    Blanda samman majonnäsen med lätt crème fraiche och senap. Blanda i rödbetorna, äpple och löken. Smaka av med salt och peppar.

  • Kebnekaisa

    Gärna med de färska.

  • Catha82

    Ingredienser
    Portioner: 10

    1 kg rödbetor

    DRESSING:
    1 rödlök
    1½ dl rapsolja
    3/4 dl ättiksprit 12%
    2 lagerblad
    2 msk dijonsenap
    2 msk svensk senap
    salt
    lite italiensk salladskrydda
    lite apelsinblomshonung eller annan honung

    Tillagningstid: Över 20 min
    Svårighetsgrad: Medel

    Gör så här
    Koka, skala och tärna rödbetorna. Skala och hacka rödlöken grovt.

    Småkoka alla ingredienser till dressingen i en kastrull, tills löken är mjuk. Slå dressingen varm över de tärnade rödbetorna. Blanda väl.

  • Kebnekaisa

    Receptet alltså! Vad snabb du är!

  • Kebnekaisa

    Förlåt, OJ, oj oj Sa fel. Skrev jag de färska ! HA, ha! Hej tomtegubbar slå i glasen!

Svar på tråden Rödbetssallad på färdiga rödbetor (från glasburk). Hur gör man????