Varför möglar våra ostar så fort?
Det spelar ingen roll vad vi köper för ost utan den börjar alltid att mögla innan utgångsdatumet - ibland jätte fort. Varför gör den det? Hur ska man egentligen förvara ost för att den ska hålla längre?
=)
Det spelar ingen roll vad vi köper för ost utan den börjar alltid att mögla innan utgångsdatumet - ibland jätte fort. Varför gör den det? Hur ska man egentligen förvara ost för att den ska hålla längre?
=)
Det bästa är att ha den i en ostkupa eller i vaxpapper. Plastpåse är inte bra alls.
Vi använder platspåse och de hinner aldrig mögla innan de blir uppätna.
I kylskåpet ska det vara ok. Kolla temperaturen kanske? sen ska man tänka på att inte låta osten stå framme på bordet för länge när man serverar då mognadsprocessen går igång direkt.
Låter ni den stå framme länge varje gång? Använder samma osthyvel flera gånger?
står jättelång hållbarhet och oftast slängs osten när den visat tendenser på mögel. Har i plastpåse och håller aldrig till utlovad datum och har inte heller framme speciellt ofta i rumstemperatur mer än precis när den används.
Skulle nog också behöva tips/råd
Det kanske är nåt annat i kylskåpet som är dåligt? Så sporerna går över på osten
Det skall vara typ 6-8 grader i kylskåpet tror jag.