• Hali

    Infoträfftips - om man funderar på Online KIna eller SN!

    Informationsträff om adoption i Sollentuna


    Går ni i adoptionstankar och funderar över adoption av barn med särskilda behov?
    Boka 17 september och besök Sollentuna!


    Vi kan då erbjuda en heldag prel 10 - 16 med familjer som adopterat, läkare som berättar om olika funktionshinder o personal från Lkg-teamet på Karolinska. FFIA:s medarbetare samt personer som kommer att tala om anknytning och hur man kan förbereda sig mer kring detta. Läs fullständigt program här


    Det kommer finnas många tillfällen för samtal och möte med oss alla.  Träffen vänder sig främst  till er som funderar på adoption, precis klar utredning eller liknande. Ni behöver inte vara medlem i FFIA för att delta.  Anmäl er till [email protected] och berätta var ni befinner er i processen och antal pers. Lunch o fika till självkostnadspris (ca 100 kr/pers)  betalas på plats. Uppge även ev. allergier för specialkost.  Anmälan är bindande.


    Vi kommer att hålla till  vid (Utbildning Silverdal) som ligger på Silverdalsvägen 12, parkeringen finns vid förskolan (Äpplet) Silverdalsvägen 10. Varmt Välkomna!


    http://www.hitta.se/ViewDetailsPink.aspx?vad=utbildning+silverdal&var=sollentuna&Vkiid=GR9sRxZF5K2yu4ooApEcMA%253d%253d&Vkid=4602915&isAlternateNumberResult=False


    En dag för er som funderar på att adoptera barn med särskilda behov. Ni kommer möta följande personer under dagen;

    Mattias Eknefelt är barnöverläkare i Jönköping. Mattias kommer berätta mer om olika funktionshinder-vad innebär dessa och vilka är vanligast förekommande. Vad finns det för prognoser för de vanligaste hos adoptivbarnen förekommande funktionshindren. Mattias finns även med oss  på eftermiddagen för frågor och samtal.


    Mia Ericsson arbetar sedan många år med barn med funktionsnedsättning. Under flera år har Mia i förberedande utbildning väglett föräldrar i frågor kring anknytning och hur ni kan förbereda er. Hon är dessutom själv mamma till tre flickor, varav två adopterade. Mia kommer att tala om hur det är att bli förälder till ett barn med särskilda behov och vilka utmaningar det kan innebära, men också möjligheter när det gäller anknytningen och vilka metoder det finns att ta till när man vill att anknytningen skall fungera bättre.


    Maria Lundberg logoped och Katrin Stabel Svensson sjuksköterska i LKG teamet. Kommer att prata allmänt om LKG och Karolinskas vårdprogram i Sthlm samt om talutveckling hos barn med LKG. De kommer att berätta om sitt arbete och det finns också möjligheter att ställa frågor under hela dagen.

    Anna och Peter Nordin, reste till Kina 2007 respektive 2009 för att adoptera Lina Maria och Theo . Hör deras berättelse om sina adoptioner och vägen till sitt beslut att adoptera barn med särskilda behov samt deras förberedelse och resa . Ni får också möjlighet att träffa många fler familjer under dagen. Som adopterat såväl nyligen som för ganska länge sedan.


    Loredana Colque & Helene Mohlin, FFIA:s handläggare för Kina samt informationsansvarig på FFIA. Vi kommer berätta mer om hur det går till att ansöka om adoption av barn med särskilda behov och varför det ser olika ut i olika länder - dvs fler länder än de som nämns ovan. Samt hur ni kan söka mer information om olika funktionshinder.


     

  • Svar på tråden Infoträfftips - om man funderar på Online KIna eller SN!
Svar på tråden Infoträfftips - om man funderar på Online KIna eller SN!