Kan jag ta spelt istället för durum mjöl
Skulle just till att baka ett bröd och det står att det ska vara durum mjlöl och vanligt vetemjöl.
Jag har bara spelt mjöl hemme går det bra, vet inte riktigt vad det är för skillnad?
Skulle just till att baka ett bröd och det står att det ska vara durum mjlöl och vanligt vetemjöl.
Jag har bara spelt mjöl hemme går det bra, vet inte riktigt vad det är för skillnad?
Man kan blanda i mjöl lite hur som helst i de flesta matbröd. Durum och spelt kan t o m vara olika benämningar på samma sädesslag; dialektala skillnader eller olika sätt att mala, olika mycket procent fullkorn.
Jag brukar variera mjölsorterna, det enda man får tänka på är att olika mjöl är olika proteinrikt och kan behöva mer eller mindre vätska och bearbetning. Rågdegar tenderar t ex att bli ganska lösa. Durummjöl är väldigt proteinrikt och behöver mycket vätska.