• Joline

    Recept på efterrätten GINO någon??

    Ja, önskar recept på GINO jag...

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Recept på efterrätten GINO någon??
  • Thursday

    Tja, recept och recept... ta frukt, tror att kiwi och jordgubbar ingår i orginalet och lägg i en egnsfast form. Riv över vit choklad på rivjärnet, och gratinera i ugnen tills choklade börjar bli lite brun. Servera med glass.

  • Betty Boop

    Jag brukar bara ta banan, persika och jordgubbar. Burkpersikor och frysta jordgubbar går bra. Skär i bitar o lägg i en smörad form. Strö över vit, hackad, blockchoklad. Gratinera i ugnen ca 15 min i 200 grader.

  • Joline

    Tackar...

    Nån som testat med annan frukt?

  • Vem där

    Receptet är för 4 port.

    2 st bananer
    0,5 l färska jordgubbar
    4 st kiwi
    100 g vit choklad , riven
    Serveringstips: vaniljglass

    Tillagning:

    1. Skala bananer och kiwifrukt, skölj och snoppa jordgubbarna. Dela jordgubbar mitt itu, skär kiwin i klyftor och skär bananen i grova bitar.

    2. Lägg frukten i en ugnssäker form. Riv chokladen och strö över frukten. Gratinera i ugn, grillelement och full effekt tills chokladen har fin färg. Se upp så det inte bränns! Servera genast, gärna med en kula vaniljglass till.

  • Betty Boop

    Jag har testat med flera olika, men tycker att det blit bäst just med banan, persika o jordgubbar. Kiwi är helt ok också. Tex melon blir alldeles för vattnigt. Hårda frukter som äpple o päron blir inte heller bra.

  • Joline

    TACK ALLA!

    Kommer att testa:

    -ananas
    -persika
    -banan
    -kiwi

    ingen aaaaning att det skulle vara vaniljglass till.... Men låter mums!!

    Detta blir desserten pån Nyårsafton...

  • Joline

    Betty Boop: Tror du att ananas blir gott???

  • Vem där

    Akta fingrarna bara när du skär frukten, sist jag skulle göra Gino så skar jag mig i tummen

  • Betty Boop

    Ananas funkar bra, men om du har burkananas så låt den rinna av lite innan annars kan det lätt bli vattnit och frukten liksom flyter runt.

  • Mamma Björck

    Ett annat tips är att byta ut den vita chokladen mot noblesse mintchoklad (och kanske lite extra riven blockchoklad) det blir smaskens och så givetvis glass till!

  • Marie med två barn

    Sist när jag skulle göra Gino så hade jag ganska ont om tid. Tog då en stor burk konserverad frukt och bananer. Över det vit choklad. Serveras med vaniljglass. Det blev väldigt gott.

Svar på tråden Recept på efterrätten GINO någon??