Kalops - recept från Laga Lätt?!
I våras/vintras var det ett recept på Kalops med i ett nummer av tidningen Laga Lätt.
Är det nån som har kvar det receptet??
I våras/vintras var det ett recept på Kalops med i ett nummer av tidningen Laga Lätt.
Är det nån som har kvar det receptet??
Nä, men du kan få mitt egna recept på kalops?
Jag steker grytbitar av nöt så att de blir lite bruna, häller i 1 L vatten, lagerblad, kryddpepparkorn, 2 köttbuljong, skivad morot, en rödlök och ibland även vitlöksklyfta. Sen låter man det puttra på svag värme i en timme.
Efter en timme kan man antingen göra de lätt för sig, eller lite krångligare. Man kan antingen ta Maizena, redning, och hälla direkt i för att få en god sås.
Eller så silar man ut all kött+grönsaker, och gör egen sås med lite spad och mjölk + redning. Jag prövade att göra med Maizena igår och det blev jättegott! All smak som fått koka i en timme bevarades :) Supergott och enkelt! :)
Puff
kan det varit rotfrukter i det?
jag steker grytbitar, kryddar med vitpeppar, pepparmix salt o kryddpeppar.
Vispa ur pannan med vatten och häll i kastrull.
Bryn lök och vispa ur pannan.
häll på vatten så att det täcker köttet med råge.
Tillsätt lagerblad, mörk soja, worchestersås. och 1 oxbuljong per halvliter vatten.
koka 1 timme.
ta morot och (ev annan rotfrukt) lägg i gryta.
koka ytterligare en timme.
red med maizena (och om du vill tillsätt grädde samt 2msk gurkspad)
jag vet inte vad det skulle va annars som skulle vara speciellt, för tillsätter man tomatpure, vitlök, vin så blir det ju ngt annat..
Vad jag kan se så är det nr 2/11 som receptet fanns i.
http://www.lagalatt.se/Articles/Artikelslide/Nummer-2-ute-nu/
Varför inte kontakta LagaLätt och be att få köpa ett exemplar av tidningen?
Alternativt; Biblioteket kanske har tidningen - kopiera!
Lycka till