• Äldre 25 Sep 09:27
    1118 visningar
    2 svar
    2
    1118

    Kickstart

    Jag har nu kört Kickstart i 2 veckor, har tappat 7 kilon och har fortfarande en massa kilon kvar. Kan man köra en vecka till?

  • Svar på tråden Kickstart
  • Allévo 123
    Äldre 26 Sep 07:59
    #1

    WOW 7 kg på 2 veckor är superbra!

    Att forsätta mer än 2 v rekommenderas inte. Du kan däremot fortsätta med en Kick Start i två veckor varannan månad tills du har uppnått BMI 28. Men kom ihåg att det är måltidsordning och beteendeförändring som leder till varaktig viktminskning.

    Anledningen till att vi inte rekommenderar Kick Start mer är 2 veckor är att det finns en del biverkningar med VLCD/LCD produkter i allmänhet och dessa blir vanligare vid förlängd användning. Biverkningar som tex. trötthet, förstoppning, diarré, illamående är ofarliga och brukar gå över efter någon till några veckor. Den vanligaste allvarliga biverkningen vid förlängd användning av VLCD är bildandet av gallstenar. Överviktiga har högre risk att utveckla gallstenar och vid snabb viktminskning ökar risken ytterligare. Gikt är en inte heller ovanlig biverkan. Innan man börjar med en längre period med Kick Start bör en läkare utesluta nedsatt lever, hjärt- och njurfunktion samt ta ett utgångsvärde på urat. Det är ok att under längre tid byta ut enstaka mål mot Allévos VLCD/LCD- produkter.

  • Äldre 26 Sep 09:23
    #2

    Tack för ditt svar!

Svar på tråden Kickstart